F1 - KÜSZÖBÖN AZ ÚJABB VEZETŐVÁLTÁS A FERRARINÁL?

sebastian_vettel_f1_grand_prix_russia_practice_9rh38bnrtvdl.jpg

Azt pletykálják, hogy leválthatják a Ferrarinál Maurizio Arrivabenét csapatfőnöki pozíciójából, a helyére pedig a technikai igazgató, James Allison.

A Ferrari az elmúlt időszakban igencsak intenzíven cserélgette a csapatfőnökeit. A sort Stefano Domenicali elküldésével nyitották, 2014 tavaszán. A helyére Marco Mattiacci érkezett, ám ő is csak a 2014-es esztendő végéig tölthette be ezt a pozíciót, utána nem volt maradása a csapatnál. A csapatfőnöki stafétabot végül a Marlboro-man Maurizio Arrivabene ölében hullott, amikor 2015 elején kinevezték őt erre posztra. Az 59 éves Arrivabene vezetése alatt tavaly már háromszor is tudott nyerni a Scuderia Ferrari, Sebastian Vettellel, eközben pedig igencsak közkedvelt személlyé vált a Forma-1 világában.

sergio_marchionne_maurizio_arrivabene_f1_grand_lo-s1iev9ozl.jpg

Az Autosprint szerint azonban hamarosan újabb változás következhet be csapatvezetői fronton, ugyanis az istálló elnöke, Sergio Marchionne számára nem elfogadható az, hogy az idei első négy futamból egyet sem nyert meg a Ferrari, holott ez volt Marchionne előzetes célkitűzése.

A Marlboro-man kontraktusa 2018 végéig érvényes, igaz, ezen az elnök bármikor változtathat. A fent megnevezett forrás szerint már meg is kezdődtek az átszervezések annak érdekében, hogy a jövő évtől kezdve már más kezében legyen stafétabot. A hírek szerint ezúttal a Ferrari házon belülről fog választani utódot, ha sor kerül Arrivabene leváltására.

james_allison_f1_grand_prix_belgium_practice_ndqadze4xr0l.jpg

Az utód a hírek szerint pedig a jelenlegi technikai igazgató, James Allison lenne, kinek helyét pedig Aldo Costa venné át. Costa még 2011 előtt dolgozott a csapatnál, mint főtervező, azóta pedig a Mercedes csapatnál dolgozik. Úgy hírlik, hogy a Mercedes és a Ferrari között már meg is indultak a tárgyalások annak érdekében, hogy a szakembernek hadd ne kelljen letöltenie a technikai személyzet csapatváltásai esetében megszokott titoktartási szabadságot, hogy már 2017-ben megkezdhesse a munkát.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258702770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása