WTCC - HONDA-ELSŐSÉGGEL INDULT A MAROKKÓI HÉTVÉGE

13164278_1286630964699642_6649433906576570598_n.jpg

A gyári Honda brit pilótája, Rob Huff nyerte meg a nulladik szabadedzést az új nyomvonallal rendelkező marrakesh-i pályán. A másik két Civic sem indított rosszul: Michelisz 3., Monteiro 4. lett; a három pilóta közé a második helyre "Pechito" Lopez lopódzott oda a Citroën C-Elyseé-vel.

Tisztában vagyunk vele, hogy ez még csak egy teszt, azonban ennek ellenére biztatóan kezdte a marokkói hétvégét a Honda az új nyomvonalú Circuit Moulay El Hassan pályán. Az élen az utcai pályákon általában jó teljesítményt nyújtó Rob Huff zárt, a másik két Civic-kel Michelisz Norbi és Tiago Monteiro a 3-4. helyeken zártak. A második helyre a citroënes Lopez férkőzött be, mindössze 11 ezreddel megelőzve Micheliszt.

Az 5. helyen a másik gyári C-Elyseé-vel versenyző Yvan Muller zárt, két gyári Lada Vestát maga mögé utasítva, Tarquiniét és Catsburgét. A mezőnybe kissé beszürkülve indította a hétvégét az elmúlt hétvégéken érett teljesítményt nyújtó, hazai közönség előtt menő Mehdi Bennani, az SLR marokkóija a nyolcadik helyen zárta a 30 perces tesztet.

A 9. helyen kisebb meglepetésre a René Münnichet helyettesítő, brit James Thompson zárt az All-Inkl.com Münnich Motorsport Chevolet-jával, ezzel a 2007. évi bronzérmes lett a legjobb Chevrolet-pilóta. A legjobb tízet Hugo Valente zárta a harmadik Ladával.

Kissé harmatos teljesítményt nyújtott a Volvo - Björk és Ekblom csak a 13-14. helyen zártak, s ami a legrosszabb az az, hogy maguk a pilóták is aggódnak az utcai pályán nyújtott tempó miatt, ugyanis ez nem kecsegtet túl sok jóval a hétvége hátralevő részére.

A Zengő Motorsport ifjonca (ahogyan Juni György fogalmazna, ifjú padawanja), ifj. Ficza Ferenc az utolsó, 17. helyen zárt, 14 ezreddel lemaradva Grégoire Demoustier-től.

Az első szabadedzést szombaton délelőtt 10 órától rendezik meg.

A nulladik szabadedzés végeredménye:

wtcc_fp0_marokko.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158692172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása