F1 - VILLENEUVE: "A VERSENYZŐK FOGJÁK BE"

20160122-090852-g.jpg

A Forma-1 szókimondó 1997-es világbajnoka, Jacques Villeneuve egy durvább hangvételben azt tanácsolta a jelenlegi mezőnynek, hogy a versenyzéssel foglalkozzanak, ne pedig a szabályokba üssék bele az orrukat.

A 2016-os szezon eléggé érdekesen kezdődött meg, ugyanis a pilóták nem mindennapi cselekedeteket hajtottak végre - például a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat követően a Versenyzők Szövetsége (GPDA) nyílt levélben fejtette ki azt a Forma-1 vezetőségének, hogy a sportágirányítási módszerük idejétmúlt és rossz. Mindemellett nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy mekkora botrány és gittrágás övezte az új, "székfoglalós" időmérést, végül a csapatoknak csak sikerült kivívniuk azt, hogy Kínában már a tavalyi lebonyolítás szerint kerüljön megrendezésre az időmérő edzés.

Sokan kiállnak a pilóták mellett és egyetértenek velük, no, Jacques Villeneuve éppen nincs közöttük, miután a kanadai ex-F1-es tegnap az Autosport hasábjain azt javasolta az idei pilótáknak, hogy a munkájukkal törődjenek és tegyenek lakatot a lepénylesőjükre, sőt 1997 világbajnoka iskolás tanulókhoz hasonlította őket.

"Az szörnyű a Forma-1 számára, ahogyan a versenyzők panaszkodnak. Be kéne fogniuk a szájukat, ugyanis a show minősége nem az ő problémájuk. Inkább a munkájukkal kéne foglalkozniuk.

Mondjuk egy osztályteremben, a 20-ból vajon hány diák lenne képes arra, hogy ilyen súlyú kérdésekben döntsön? Nem sok, szerintem maximum kettő, a többi pedig befoghatja. Szóval akkor miért is kéne hatalmaz adni a kezükbe?

Abba kéne hagyniuk azt, hogy állandóan változtatják a szabályokat. Az előkelő sportokban, mint például a futballban vagy a teniszben, ott már több, mint 100 éve ugyanazok a szabályok vannak érvényben. Akár unalmas volt néha, akár nem; és az emberek tisztelik ezeket a sportágakat.

Véleményem szerint az egykörös időmérő nagyszerű volt. Valamilyen régi dologra lenne szükségünk, valami normálisra. Egyes napokon roppant izgalmas időmérők lesznek, máskor meg unalmasak, de ez így van rendjén, ez egy ilyen dolog."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr378587124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.04.12. 15:23:26

Egyetértek. Főleg ezzel a mondatával: "Véleményem szerint az egykörös időmérős nagyszerű volt."

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása