FORMULA E - DI GRASSI VISSZAVÁGOTT LONG BEACH-EN!

12472656_1123245941048619_3676403404169805755_n.jpg

Ahogy mondani szokás, "a birodalom visszavágott". Azok után, hogy a Mexikó ePrix-t követően elvették a győzelmet az ABT pilótájától, Lucas Di Grassitól, a brazil Long Beach-en nyerni tudott, miközben a rivális Sebastien Buemi a Renault e.dams színeiben csak a leggyorsabb körért járó két pontot tudta bezsebelni, így újra Di Grassi vezeti a pontversenyt, egyetlenegy ponttal!

Ezen a hétvégén megrendezésre került a Formula E második szezonjának hatodik versenye, a Long Beach ePrix. Az amerikai utcai pálya mindössze 2,1 kilométer hosszú, és a kanyarok száma is csak 7 volt, szóval nem volt meglepő az, hogy javarészt 56-59 másodperces köridőket láttunk a hétvége folyamán.

Az első szabadedzésen bejött a papírforma, miszerint a Renault e.dams svájci pilótája, Sebastien Buemi nyert, méghozzá majd fél másodperccel előzte meg a második helyezett Sam Bird-öt, és közel 7 tizedet vert a harmadik pozícióban végző Simona De Silvestro-ra. A második tréningen azonban már az ABT csapat zárt az élen, mégpedig Daniel Abttal, a német mögött Buemi lett a második, és a csapattárs Di Grassi a harmadik.

Az időmérő edzésen azonban abszolút fordult a kocka. A pole pozíciót Antonio Félix Da Costa kaparintotta meg a tavalyi erőforrást használó Team Aguri színeiben, megelőzve Bird-öt, Di Grassit, Sarrazint és Heidfeldet. A kvalifikáció legnagyobb vesztese pedig a Renault csapata lett, ugyanis Buemi és Prost csak a 8-9. rajtpozíciót szerezték meg. Azonban a kvalifikáció után módosult a sorrend, mivel az esemény után technikai ellenőrzésen kiderült, hogy a győztes Da Costa autójának gumijainak nyomása alacsonyabb volt a megengedettnél, így a portugált diszkvalifikálták, és Bird ölébe hullott az első rajtkockás indulás. 

WATCH @sambirdracing @DSVirginRacing hold on to the lead at the start of the #LBePrix

Közzétette: FIA Formula E – 2016. április 2.

 

A verseny rajtja mindenféle probléma nélkül lezajlott, Bird simán megőrizte a vezetést. Az első pozíciócserékre akkor került sor, amikor a mahindrás Nick Heidfeld túlontúl szélesen vett egy kanyart egy elfékezés után, ennek köszönhetően pedig Frijns és Buemi is elment a német mellett.

.@Sebastien_buemi @RENAULTedams takes fifth place from @Daniel_Abt @abt_formula_e #LBePrix

Közzétette: FIA Formula E – 2016. április 2.

WATCH @Sebastien_buemi @RENAULTedams send @RFrijns @AmlinAndrettiFE into a spin, and a change for the lead! #LBePrix

Közzétette: FIA Formula E – 2016. április 2.

A verseny első negyedében Buemi megkezdte a felzárkózást. A 8. körben gyönyörűen megelőzte Daniel Abtot, ám négy körrel később a hajtűben már nem tudta megismételni ezt a manővert, sőt... Egy eléggé amatőr hibát követett el az e.dams-os svájci, és felöklelt Robin Frijnst. A balesetben a holland elvesztette hátsó szárnyát, míg a svájcinak az orrkúpja sérült meg, így mindkettejüknek a vártnál korábban kellett eszközölniük autócseréjüket.

.@sambirdracing @DSVirginRacing drops to seventh place after running deep into Turn 5 #LBePrix

Közzétette: FIA Formula E – 2016. április 2.

 

Az autócserék után, a 23. körben Sam Bird hibázott egyet az 5-ös kanyarban, melynek következtében megpuszilta a gumifalat. Ezzel a Virgin britje a 2. helyről visszaesett a 7.-re, ahonnan a leintésig már csak egy pozíciót tudott javítani.

Az amúgy is izgalmakban, fordulatokban gazdag futamon még a biztonsági autó is belátogatott a pályára, mivel pár körrel a leintés előtt Nelson Piquet Jr. vágta oda a NEXTEV TCR autóját a kettes kanyar kijáratán. Egy körrel később pedig Antonio Félix Da Costa is feladta a versenyt.

A Safety Car-fázis után 3 körben már nemigen változott a sorrend, így pedig Lucas Di Grassi megnyerte a versenyt az ABT színeiben, a venturis Stephane Sarrazin, valamint a másik ABT-autót kormányozó Daniel Abt előtt. A pontszerzők névsorát Heidfeld, Senna, Bird, D'Ambrosio, Duval, De Silverstro és Conway tették teljessé. A következő verseny Párizsban kerül megrendezésre, április 23-án.

A verseny hivatalos összefoglalója:

Long Beach 2016 Race Highlights

The championship battle just got very, very, interesting...

Közzétette: FIA Formula E – 2016. április 2.

Amennyiben részletesebben érdekel a Formula E világa, akkor csatlakozz a széria első magyarországi rajongói Facebook-csoportjához! A Formula E Fan Group Hungary csoportot erre a linkre kattintva érheted el.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr428555934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása