F1 - A MÁSODIK EDZÉSEN IS NICO ROSBERG VOLT A LEGGYORSABB

ce-htodwaaaglzi.jpg

A mercedeses Nico Rosberg magabiztosan uralta a pénteki napot a Mercedesszel - a német a második szabadedzést is megnyerte, maga mögé utasítva angol csapattársát, Lewis Hamiltont, valamint a kisebb meglepetésre harmadikként záró, mclarenes Jenson Buttont.

A Bahreini Nagydíj programjának egyik legfontosabb eseménye volt a második szabadedzés, ugyanis a szombati időmérő, valamint a vasárnapi verseny is ugyanebben az idősávban lesz majd megtartva, magyarán az időjárási, valamint a fénykörülmények is hasonlóak lesznek.

Az élen nem történt változás, a Mercedes-gőzhenger konkrétan hülyét csinált a mezőnyből, ugyanis a Nico Rosberg - Lewis Hamilton duó vastagon egy másodperc fölött előnnyel húzta be a második szabadedzést. Ami pedig a csillagmárkásoknál lévő csapaton belüli csatát illeti, ismét Rosberg nyert, ezúttal két tizedet adott Hamiltonnak, így pedig már 2-0 az állás a német javára. Egyébként mind a két ezüst nyíl pokoli időt pörkölt oda 1:31.001-el, valamint 1:31.242-vel.

ce-hm7iwqaahmo0.jpg

Nem, nem április 1-jei tréfa, a harmadik helyre kisebb meglepetésre valóban a McLaren-Honda ért oda, Jenson Buttonnal a volánnál. Egyébként a wokingi csapat valóban előreléphetett, ugyanis az Alonsót helyettesítő, újonc Stoffel Vandoorne is éppen csak kiszorult a TOP 10-ből, 11. lett.

A negyedik helyezett a toro rossós Max Verstappen lett, megelőzve a Ferrari duóját. Kimi Raikkonen és Sebastian Vettel nagyjából 1,5 másodperces lemaradás birtokában szerezték meg az 5. és 6. helyeket, de látszott, hogy a két világbajnok elsősorban a hosszabb etapokra helyezte a hangsúlyt. Igaz, Vettel bebukta az utolsó negyed órát, mivel le kellett húzódnia a pályáról a 2-es szektorban. Az első gyanú kapásból a motorhiba volt, de mint később kiderült, egy meglazult kerékcsavar okozott kisebb fennakadást az olasz istállónál.

12501846_231585340526832_996440760_n.jpg

A legjobb 10-be még a Red Bull és a Williams versenyzői férkőztek be, Kvyat - Bottas - Ricciardo - Massa sorrendben. Biztatóan teljesített azonban a középmezőnyben a Haas-Ferrari Esteban Gutiérrezzel és Romain Grosjeannal, a két pilóta sokáig a TOP 10-ben tanyázott, de végül a 12., valamint a 14. helyen zárt a mexikói és a francia. Igaz, Grosjean VF-16-osa megélt egy-két kalandot az edzés folyamán, amikor a francia pilóta a kerékvetőre hajtott. Először az első szárny csapódott neki a rázókőnek, majd kis időre fehér füst jött elő az autó hátuljából.

Nem teljesített valami fényesen a Bahreinben általában tündöklő Force India, ahogyan a Renault sem. Azonban a legelkeserítőbb teljesítményt a Sauber nyújtotta, ugyanis még a manoros Pascal Wehrlein is legyűrte az Ericsson - Nasr kettőst.

A száguldás Bahreinben szombaton délután 14:00-tól folytatódik, a harmadik szabadedzéssel.

A második szabadedzés végeredménye:

ce-idrbxiaaymmn_1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr848553024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása