F1 - "MIXELT" IDŐMÉRŐ VÁRHATÓ BAHREINBEN?

pa1866936_0036.jpg

motorsport.com értesülései szerint a Forma-1 mégsem dobja teljesen kútba az eliminációs időmérő ötletét. Amennyiben a Forma-1 Bizottság és az FIA Motorsport Világtanács zöld utat ad a legújabb elképzelésnek, akkor egyfajta "keverék" kvalifikációt láthatunk majd Bahreinben.

A szezonkezdet előtt alig 2 héttel találták ki a szabályalkotók, hogy az időmérő edzés megformálása végett bevezetnek a Forma-1-ben egy újfajta, eliminációs időmérő edzést. A koncepció a melbourne-i szezonnyitón csúnyán megbukott - nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, de nagyon nem. Így ezt a változatot a csapatok már másnap leszavazták.

Ezután arról volt szó, hogy a régi időmérő formátum térhet vissza a száguldó cirkuszba, de úgy néz ki, erről nem született egyhangú megegyezés, ugyanis most egy újabb változat került a képbe, melyre holnap bólinthat rá a Forma-1 Bizottság, valamint az FIA Motorsport Világtanács - tudta meg a motorsport.com.

A hírek szerint a legújabb elképzelés egy "mixelt" kvalifikációt rejt magában, amely úgy nézne ki, hogy a Q1-ben és a Q2-ben megmaradna az elimináció, annyi változással, hogy a folyamat kezdete előtt a pilótáknak több idejük lenne a pályán való körözésre. A Q3 pedig a régi rendszer szerint zajlana le.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr188521516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása