F1 - A HAAS EGY VASAT SEM KAP A FOM PÉNZÉBŐL...

romain_grosjean_australian_f1_grand_prix_f5zzgwze0spl.jpg

A Forma-1-ben újonnan debütáló Haas F1 Team-nek le kell mondania az új csapatokat (elvileg) megillető kezdőbónuszról.

A Forma-1-es alakulatok közt évenként szétosztott bevételeket az előző szezon konstruktőri helyezések alapján ítélik meg. Miután az újonc Haas F1 Team tavaly még nem volt része a száguldó cirkusznak, az amerikaiak ezen pénzösszegből alapból nem részesültek volna ennél fogva.

Azonban a kezdőcsapatoknak járó 10 millió dolláros indulási segédpénzre jogosultak lehettek volna, melyet 2010-ben debütált a HRT, a Caterham és a Marussia csapatok meg is kaptak. Ám Ecclestone kerek-perec kijelentette, hogy a Haas csapata egyetlenegy fityinget sem fog kapni, ugyanis ez nem világvége nekik, ráadásul a csatlakozáskor tisztában voltak azzal, hogy mi áll előttük. Majd Ecclestone azt mondta, hogy a Haas szeretett volna beszállni, nem a Forma-1 kérte őket meg rá.

Végül Ecclestone elárulta, hogy mi kell ahhoz, hogy egy csapat gyorsan sikeressé váljon - az első négy évben 1 milliárd dollárt elkölteni, ahogyan anno tette azt a Red Bull.

Valószínűleg ezen 10 millió dollár kiesése nem lesz akkora tragédia a Haas F1 Team-nek, ugyanis a cikk korábbi szakaszában említett csapattrióénál stabilabb anyagi háttérrel érkezett meg a Forma-1-be. Ráadásul az amerikaiaknak az örömre is volt okuk, Romain Grosjean 6. helye révén. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258510768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása