INDYCAR - ST. PETERSBURG: MI TÖRTÉNT A SZABADEDZÉSEKEN?
IndyCar 2016 St. Petersburg, 1-2-3. szabadedzés

19sg2385.jpg

Összefoglaló az IndyCar szezonnyitó hétvégéjének szabadedzéseiről. Ez történt a három tréning folyamán St. Petersburg utcáin.

Első szabadedzés: Pagenaud az élen, Power a falban

jgs_1156-1.jpg

Az IndyCar 2016-os szezonjának legelső szabadedzésén a Team Penske francia pilótája, Simon Pagenaud volt a leggyorsabb. A 31 éves penskés 1:01.7246-os idejével tudott az élen zárni, megelőzve az A.J. Foyt Enterprises párosát, Jack Hawksworth-ot és Takuma Satót, valamint a közéjük a Penske egy másik autójával beékelődő Helio Castroneves-t. A tavalyi évben az első két helyen záró Dixon - Montoya kettős a 6., valamint a 8. helyen tudott zárni.

cdtp2x-xiaangj.jpg

A 2014-es IndyCar-bajnok Will Power számára a legkevésbé sem alakultak jól a dolgok. A St. Petersburg-i pályán a korábbiakban öt pole-t, valamint két győzelmet szerző Penske-pilóta már öt kör után lezúzta az autóját egy saját hibából eredő baleset következményeként; a Chevrolet jobb első felfüggesztése igencsak csúnyán eltört. Az ausztrál a 17. legjobb időt tudta csak produkálni.

A hétvége négy újonca közül Alexander Rossi tudott a legelőrébb zárni az Andretti Autosport negyedik autójával, az amerikai ex-Forma-1-es a 18. helyet csak megkaparintani még így is. Újonctársai, Pigot, Daly és Chilton csak a 19., a 20. és a 22. pozíciókat foglalhatták el.

Az első szabadedzés végeredménye:

indy_st_pet_fp1_2016.jpg

Második szabadedzés: Az FP1-en balesetező Power került az élre

19sg2362-1.jpg

A Penske 2014-es IndyCar-bajnoka, Will Power az első szabadedzéses balesete után a második gyakorláson az élre tört a Chevrolet-vel. Az ausztrál pilóta 1:00.9431-es idejével három tizedre megközelítette saját pályacsúcsát (1:00.6509), amit a tavalyi hétvége folyamán állított fel. A második helyen minimális lemaradással a Chip Ganassi Racing regnáló bajnoka, Scott Dixon zárt, megelőzve a képzeletbeli pódium harmadik fokára felálló Simon Pagenaud-ot, aki az első tréninget megnyerte. A TOP 10-be még be tudott férkőzni Graham Rahal, Takuma Sato, James Hinchcliffe, Carlos Munoz, Jack Hawksworth, Helio Castroneves, valamint Juan Pablo Montoya. Érdekesség, hogy a legjobb 10-ben 5 Honda és 5 Chevrolet zárt, amely a két márka közötti kiegyensúlyozott erőviszonyra utalhat.

Ami pedig az újoncokat illeti, Alexander Rossi feljebb tette a nívópálcát az Andretti autójával, ugyanis a 13. helyen zárt, míg Chilton 18., Daly 20. és Pigot 22. lett.

Egyébként a mezőnynek nem volt egyszerű dolga a második tréningen, ugyanis már 10 perc után sor került egy hosszabb piros zászlós fázisra, melynek köszönhetően 75 percesről nagyjából 40 percesre rövidült, mivel a 3-as kanyarban szétesett az aszfalt, amelynek hibáját sürgősen korrigálnia kellett a szervezőknek.

cdthjdxwiaaqbct.jpgA maradék 40 percben már "csak" egyszer kellett meglengetni a piros zászlót, miután Alexander Rossi a #98-as rajtszámú Andretti-autóval elrontotta a 10-es kanyar féktávját, melynek köszönhetően a bukótérben kötött ki az amerikai. Azonban rövidesen folytatni a körözést a pályán, végül összesen 25 kört tudott megtenni a második szabadedzés folyamán.

A második szabadedzés végeredménye:

indy_st_pet_fp2_2016.jpg

Harmadik szabadedzés: Power a harmadik tréningen is győzni tudott

cdxx77fwaaaanbq.jpg

Az FP1-es balesete óta valósággal megtáltosodott a Team Penske ausztrálja, Will Power, aki a második szabadedzés után a harmadikon is az első helyen tudott zárni. Ezúttal a 2014-es bajnok 1:00.8965-ös időt futott, alig 1 tizeddel megelőzve az A.J. Foyt Enterprises britjét, Jack Hawksworth-öt. A TOP 5-be még Montoya, Rahal és Castroneves fért be.

Az újoncok közül ismét Alexander Rossi volt a leggyorsabb, az amerikai andrettis 16.-ként zárt, míg Pigot 19., Chilton 20. és Daly 22. lett.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

indy_st_pet_fp3_2016_jo.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr108466468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása