EXTRA: INDYCAR - MI VÁLTOZOTT 2016-RA?

16c_5563.jpg

A tavalyi izgalmas IndyCar-szezont követően az idei év sem lesz változásokban szegény, annak dacára, hogy a szabályokon nemigen módosítottak.

Az elmúlt hetekben kissé elhanyagoltuk a tengerentúli IndyCar-széria történéseit, így megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy mi miképpen lesz a 2016-os szezonban.

Új logó és megújult weboldal

12391274_10153226207440848_4525020390931805633_n.jpgAz egyik legszembetűnőbb változás az IndyCar-széria logóját érinti, amely a főszponzor Verizon logójának megújulásának hatására módosult. Azonban a logó nem nyerte el sokak tetszését, a szurkolók eléggé fantáziátlannak látták. Azonban, ha az idei év a tavalyira fog hajazni, akkor az izgalmak közepette aligha fog valaki a logó kinézetével törődni.

A hivatalos weboldal is új arculatot vett fel, melyet erre a linkre kattintva lehet megtekinteni.

A mezőnnyel kapcsolatos információk

  • A Grace Motorsport lesz az amerikai formulaautós sorozat történetének legelső abszolút női csapata, miután a 100. Indianapolis 500-on rajthoz áll Katherine Legge.
  • Bryan Clauson harmadik alkalommal fog rajthoz állni az indianapolis-i 500 mérföldes futamon, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is a Jonathan Byrd's Racing színeiben.
  • Az Andretti Autosport megerősítette, hogy aláírt Ryan Hunter-Reay-jel, Carlos Munozzal és Marco Andrettivel a 2016-os és a 2017-es szezonra is. A csapat pedig a Bryan Herta Racinggel egyesülve el tudja indítani negyedik autóját is, a #98-as Hondát a Forma-1-ből érkező Alexander Rossi fogja vezetni.
  • A CFH Racing pedig visszaalakult Ed Carpenter Racinggé, miután a társtulajdonosok, Sarah Fisher és Wink Hartman kiszálltak a bizniszből. Emiatt a tavaly kétautós felállás az idei évre 1,5 autósra csappanhat. Josef Newgarden teljes szezont fog teljesíteni, míg a tulajdonos Ed Carpenter az öt oválpályás fordulón fog részt venni. Az még kérdéses, hogy a többi pályán valaki használni fogja-e a csapattulajdonos gépét.
  • A Rahal Letterman Lanigan Racing idén is csak egy autót nevezett be teljes szezonra, mégpedig Graham Rahalét. A másik autóban Spencer Pigot fog versenyezni St. Petersburgben, a GP of Indy-n, valamint az Indianapolis 500-ason.
  • A Team Penske változatlan felállással vág neki a 2016-os évnek, tehát Juan Pablo Montoyával, Hélio Castronevesszel, Will Powerrel és Simon Pagenauddal.
  • A Chip Ganassi Racing megtartotta a címvédő Scott Dixont, Tony Kanaant és Charlie Kimballt, azonban Sage Karam elhagyta a csapatot, a negyedik autónak pedig új gazdája lett az egykori Forma-1-es pilóta, Max Chilton személyében.
  • A Schmidt Peterson Motorsports megerősítette, hogy James Hinchcliffe visszatér és Mikhail Aleshin lesz a csapattársa.
  • A PIRTEK Team Murray csapata a GP of Indy-n és az Indianapolis 500-on lesz jelen, és a Chevroletjükben Matthew Brabham fog versenyezni. A gárda a KVSH Racing támogatását fogja élvezni.
  • A KVSH Racing idén már csak Sebastien Boudais-val fog indulni, Stefano Coletti elhagyta a csapatot.
  • A Dale Coyne Racing Conor Daly-vel fogja teljesíteni a szezont, az Indianapolis 500-on pedig Pippa Mann és Bryan Clauson is indulni fog a csapat színeiben. Luca Filippi pedig csak az első futamra lett bejelentve.
  • Az A. J. Foyt Enterprises pedig a 2016-os évben is Takuma Satónak, valamint Jack Hawksworth-nek fog versenyzői ülést biztosítani.
  • Sage Karam csak az Indy 500-on fog indulni, a Dreyer & Reinbold Racingnél.
  • A Lazier Partners Racing megerősítette, hogy Buddy Lazier idén is részt fog venni az Indianapolis 500-on.

Csapatok és versenyzők 2016-ban (a teljes szezonos indulók):

Csapat Versenyző(k)
A.J. Foyt Enterprises #14 Takuma Sato, #41 Jack Hawksworth
Andretti Autosport #26 Carlos Munoz, #27 Marco Andretti, #28 Ryan Hunter-Reay, #98 Alexander Rossi
Chip Ganassi Racing #8 Max Chilton, #9 Scott Dixon, #10 Tony Kanaan, #83 Charlie Kimball
Dale Coyne Racing #18 Conor Daly
Ed Carpenter Racing #21 Josef Newgarden
KVSH Racing #11 Sebastien Bourdais
Rahal Letterman Lanigan Racing #15 Graham Rahal
Schmidt Peterson Racing #5 James Hinchcliffe, #7 Mikhail Aleshin
Team Penske #2 Juan Pablo Montoya, #3 Helio Castroneves, #12 Will Power, #22 Simon Pagenaud

 

A 2016-os versenynaptár

Futamhelyszín Pályatípus Dátum
1.) St. Petersburg, Florida utcai pálya március 13.
2.) Phoenix (Avondale, Arizona) oválpálya április 2.
3.) Long Beach, Kalifornia utcai pálya április 17.
4.) Birmingham, Alabama versenypálya április 24.
5.) Indianapolis (Speedway, Indiana) versenypálya május 14.
6.) Indianapolis 500 (Speedway, Indiana) oválpálya május 29.
7.) Detroit, Michigan utcai pálya június 4.
8.) utcai pálya június 5.
9.) Firestone 600 (Fort Worth, Texas) oválpálya június 11.
10.) Elkhart Lake, Wisconsin versenypálya június 26.
11.) Newton, Iowa oválpálya július 10.
12.) Toronto, Ontario [Kanada] utcai pálya július 17.
13.) Lexington, Ohio versenypálya július 31.
14.) Pocono (Long Pond, Pennsylvania) oválpálya augusztus 21.
15.) Boston, Massachuetts utcai pálya szeptember 4.
16.) Sonoma, Kalifornia versenypálya szeptember 18.

 

Egy új és két visszatérő pálya

A Phoenix International Circuit és a Road America a két pálya, amelyek 2005, valamint 2007 után először szerepelnek a versenynaptárban. A Grand Prix of Boston nevű pálya pedig hossza huzavona után mutatkozhat be a tengerentúli sorozatban.

Új versenyirányítás

Február 24-én megerősítették a három versenybírót a korábbi versenyzők, Arie Luyendyk és Max Papis, valamint a régi motorsport végrehajtó Dan Davis személyében.

Névadó szponzort kapott a 100. Indianapolis 500

01-21-indy500-presenting-sponsor-announcement.jpgElső alkalommal lesz idén névadó szponzora a legendás Indianapolis 500-as futamnak, amely egy nagyon komoly mérföldkőhöz érkezik, ugyanis május 16-án századjára rendezik meg. A névadó szponzor a PennGrade olajvállalat, amely egy többéves kontraktust kötött az eseménnyel. Mindennek értelmében az idei futam neve a következő lesz: "100th Indianapolis 500 presented by PennGrade".

Hosszabbított a Honda

Mi történt a kollektív teszten?

Phoenix International Circuit - február 26-27.

16c_4382.jpg

Az első kollektív IndyCar-teszten, a Phoenix International Speedway-en a penskés Helio Castroneves volt a leggyorsabb, éppen csak megelőzve a 3. edzés győztesét, Simon Pagenaudot. Jól kezdte 2016-os előszezonját az Ed Carpenter Racing is, ugyanis pilótái, Josef Newgarden és a csapattulajdonos Ed Carpenter kisajátították maguknak a 3-4. pozíciót. A TOP 10-et Marco Andretti, Tony Kanaan, Will Power, Ryan Hunter-Reay, Scott Dixon és Juan Pablo Montoya tették teljessé.

A végeredmény:

indy_pir_teszt_osszesitett_vegeredmeny.jpg

Ezek voltak az előszezon legfontosabb történései, mostantól kezdve pedig koncentráljunk az előttünk álló IndyCar-szezonra. Cikkünk lezárásáig a csapatok St. Petersburgben már teljesítették az első két szabadedzést. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr168331418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása