F1 - JÚNIUSBAN JÖHET AZ ÚJ RENAULT-ERŐFORRÁS

ccoapdbwaaaernh.jpg

A Renault motorrészlegét vezető Rémi Taffin a minap kijelentette, hogy nagyon elégedett volt a barcelonai tesztsorozaton látottakkal, ugyanis a motor teljes jól muzsikált megbízhatóság és teljesítmény terén egyaránt, a 2015-ös problémákat egyértelműen sikerült kiküszöbölni.

Tavaly a Honda mellett a Renault-nak is komoly problémái adódtak a V6-os erőforrás megbízhatóságával és teljesítményével, nem véletlenül alakult ki az ellentét a Red Bull Racing és a francia gyár között, melynek végeredménye végül ugyan az lett, hogy az energiaitalos csapat idén is a franciák egységeit használják, csak "TAG Heuer" néven.

A Renault idén pedig 2010 után először újból gyári csapatot indított felvásárolva a Lotus F1 Team-et, viszonylag későn, tavaly decemberben. Azonban a szűkös idő ellenére a franciák rendkívül jól vették az akadályokat.

A gyár motorrészlegét irányító Rémi Taffin az F1i számára elmondta, hogy ugyan jól alakulnak a dolgok, de például még meg kell találni az egyensúlyt a megbízhatóság és a teljesítmény között. Mindemellett határozottan kijelentette, hogy egy vezethető, hatékony erőforrással szeretnék ellátni pilótáikat. Továbbá arra is fény derült a szakember által, hogy a Renault ugyanazt a specifikációt fogja bevetni, mint amit a spanyolországi tesztek folyamán használt.

Végül Taffin kitért arra, hogy a továbbfejlesztett motor június tájékán érkezhet, ami kulcsszerepet kaphat a 2017-re való felkészülésben.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr788450244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása