F1 - BOTTAS NYERTE A HATODIK TESZTNAPOT
Forma-1 2016: Barcelonai tesztsorozat, 6. nap

cciz7opuyaer5rt.jpg

A Williams finn versenyzője, Valtteri Bottas zárta az élen a barcelonai tesztsorozat 6. napját, miután az utolsó előtti órában meg tudta verni Lewis Hamilton délelőtti időeredményét.

Williams-győzelem született a barcelonai felkészülés hatodik napján, Valtteri Bottas által. A finn pilóta a 7. órában majd' 4 tizeddel múlta felül a Mercedesnél délelőttös Lewis Hamiltont a szuperlágy Pirelliken, aki az ebédidő előtt még vezette a gyakorlást, igaz a regnáló világbajnok a keményebbnek bizonyuló lágy keverékű papucsokat használta. Hamilton 1:23.6-os idejével azonban még így sem lehet elégedett, mivel tegnap csapattársa, Nico Rosberg a sárga jelölésű gumiabroncsokkal hat tizeddel gyorsabb, 1:23.0-ás időt tudott abszolválni. A brit versenyző panaszkodott is a W07-es egyensúlyára. Azonban a Mercedes ismét több, mint 160 kört pakoltatott bele a 2016-os gépbe Hamiltonnal és Rosberggel.

magnussen_dives_past_perez_at_turn_five.jpg

A harmadik helyen pedig a Renault zárt Kevin Magnussennel, a Williams után a visszatérő francia alakulat is megmutatta, hogy sebesség terén mire képes. Ráadásul a dánnak a spanyolországi helyszínen tartózkodó nézők nagy örömére még akciózni is tudott jó értelemben, miután egy nagyon szép előzést vitelezett ki az egyik visszafordítóban a force indiás Sergio Perezzel szemben.

ccjvkfhumaannnr.jpg

Néhány lidérces tesztnap után ma ismét jó formában volt a Ferrari SF16-H, melynek volánjánál Sebastian Vettel 151 kört tudott megtenni problémamentesen, amely az előző napokban tapasztalt műszaki gondok után igencsak pozitívnak tűnt.

sauber_red_flag.jpg

A második tesztsorozat második napjának két nagy vesztese volt, mégpedig a Sauber és a Haas. A svájci alakulatnál Marcus Ericsson a délelőtt java részét a depóban töltötte el különböző, műszaki hibából adódó szerelési munkálatokból kifolyólag, ráadásul a svéd az utolsó óra elején a 4-es kanyarban beleforgott a sóderágyba, ezzel előidézve a nap egyetlenegy piros zászlóját. A Haasnál pedig katasztrofális napon lehetnek túl, ugyanis a turbófeltöltő bekrepált, melynek köszönhetően a szerelők a mai napot a VF16-os szétszedésével töltötték el, a mexikói Esteban Gutiérrez csupán egy darab installációs kört tudott megtenni.

A hatodik tesztnap végeredménye:

ccjxvaaw8aa0ein.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr168439404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása