F1 - BARCELONA: FORCE INDIA-GYŐZELEM A HARMADIK TESZTNAPON!
Forma-1 2016: Barcelonai tesztsorozat, 3. nap

cb_e9twviaaioft.jpg
Nico Hülkenberg zárta az élen a barcelonai tesztsorozat harmadik tesztnapját a Force India VJM09-cel.

Folytatódott a Forma-1 2016-os előszezonja Barcelonában a harmadik tesztnappal, amely már jóval több fordulattal tudott szolgálni - délelőtt betliző Ferrari, kétszer is megálló Renault, élre törő Force India...

A harmadik tesztnap beosztása:

Délelőtt Délután
Mercedes Nico Rosberg Lewis Hamilton
Ferrari Kimi Raikkonen
Williams Felipe Massa
Red Bull Daniil Kvyat
Force India Nico Hülkenberg
Renault Kevin Magnussen
Toro Rosso Carlos Sainz Jr.
Sauber Felipe Nasr
McLaren Jenson Button
Manor Rio Haryanto
Haas Romain Grosjean

 

A délelőtti események

cb959izwwaa03rr.jpg

A harmadik tesztnapon már az első órában előkerült a piros zászló, ugyanis Carlos Sainz Jr. leparkolt a Toro Rosso STR11-essel a depó kijáratánál. A spanyol megállását nem technikai hiba okozta szerencsére, hanem az volt, hogy a csapat az egyik kerekét rosszul rögzíthette, így inkább elővigyázatosságból megállt a pályán. Eléggé rosszul jött volna ki a Toro Rosso abból, ha a harmadik napon is technikai hibával szembesül, azok után, hogy hétfőn a váltóval, kedden a turbóval támadtak gondok.

cb-hfoxvaaaktdb.jpg

Az ebédszünet előtt fél órával pedig egy második piros zászlós fázisra sor került, miután a Forma-1-ben debütáló Rio Haryanto a Manor MRT05-össel az ötös kanyarban megforgott, és a sóderágyban kötött ki. Az indonéz pilóta az első 4 órás etap folyamán csak 25 kört tudott megtenni, és az utolsó előtti helyen tanyázott akkor, amikor 13:00-kor leintették a gyakorlást.

Ami pedig a féltávnál kialakult állást illeti, Nico Hülkenberg zárt az élen a Force India VJM09-essel, a német pilóta 37 kört teljesített, s 1:25.286-os idejével 7 tizedmásodpercnyi előny birtokában szerezte meg az első helyet, megelőzve a renaultos Kevin Magnussent, aki 63 kört abszolvált, és időben nem sok kellett volna ahhoz, hogy bemenjen 1:26 alá, bár minden bizonnyal a Renault-nál már annak is örültek, hogy a délelőtt folyamán nem lépett fel semmilyen technikai gikszer.

nh.jpg

Eleinte úgy volt, hogy ma egész nap Lewis Hamilton vezette volna a Mercedes W07-est, ám a német csapatnál úgy döntöttek, hogy a munkamegosztást elvét fogják alkalmazni, hogy elérhessék a 180 kört a nap végére, így a nap első felében Nico Rosberg vezette az autót, aki harmadik lett, s 74-szer ment körbe a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán. A délutáni etapban pedig a regnáló világbajnok ülhet már a volán mögé.

A legkevésbé sem volt problémamentes a délelőtt a Ferrari számára, ugyanis az előző két nap sikerei után a harmadik nap az üzemanyagrendszer meghibásodása csúnyán kibabrált az olasz alakulattal. Konkrétan Kimi Raikkonen több, mint 3 órán át vesztegelt a depóban, utána tudott menni pár installációs kört, de a "Jégember" mért időt már nem tudott futni az ebédidőig.

Forma-1 - 2016-os előszezon: Barcelonai tesztsorozat, 3./8. nap - 4 óra elteltével az állás:

cb-xiyqwiaao6o5.jpg

A délutáni események

cb-vkidviaa0m7o.jpg

A második négy óra folyamán is érinthetetlen volt a Force India germán pilótája, Nico Hülkenberg, főleg azok után, hogy a szuperlágy gumikon abszolvált egy 1:23.110-es időt, és mindemellett már csak egy kör választotta el őt a 100 körös álomhatártól. A második hely tulajdonosa talán még nagyobb meglepetés lehetett számunkra, mint az elsőé, ugyanis a Haas csapat autója verekedte fel magát ebbe a pozícióba Romain Grosjeannal, ráadásul az amerikai újoncgárda problémamentes napot tudhat maga mögött.

A Ferrari finnje, Kimi Raikkonen pedig a semmiből mentette meg a mai tesztnapot, ugyanis miután a délelőtti etap nagyját a garázsban töltötte, este 18:00-ig bezárólag 78 kört tudott megtenni, és a harmadik helyen zárt.

cb_lgp-xeaaknq7.jpg

Amilyen jól alakult a délelőtt a Renault számára, legalább olyan rémálomszerű volt a francia gárda számára az utolsó 1 óra. Először az RS16-os Kevin Magnussen alatt első ízben a bokszkijárat után állt meg, majd valamivel később, egy újbóli nekifutás alkalmával, már a bokszutcában, a szervizúton bemondta az unalmast a gép. Azonban összességében nem zárt rossz napot a Renault, ugyanis a negyedikként rangsorolt Magnussen 111 kört tett meg, ami szinte csodaszámba menő azok után, hogy az előző két nap Palmer csak 79 kört tudott megtenni.

A Mercedes ezúttal két pozíciót is elfoglalt a tabellán, mivel ahogyan már pár bekezdéssel feljebb írtuk, a nagyobb hatékonyság érdekében megosztották a munkát a csapat versenyzői között. A délelőtt pályára gördülő , végül ötödikként záró Rosberg ugyebár 74 kört tett meg, míg a délután sorra kerülő, nyolcadikként rangsorolt Hamilton ezt további 88-al toldotta meg, tehát a csillagmárkások a 180 körös célt ugyan nem érték el, de 162-ig eljutottak, ami azért elég szép teljesítmény így is.

Ma a Toro Rosso is rendkívül szorgalmas volt Carlos Sainz Jr.-ral a volánnál, annak dacára, hogy volt egy kis malőr az egyik kerék rögzítésével, még az első órában, azonban a spanyol mindennek ellenére csak 1 körrel ment kevesebbet, mint a két Mercedes-pilóta együtt, egészen pontosan 161-et.

A Sauber aktivitására sem lehet túlságosan sok panasz, mivel Felipe Nasr a hinwili istálló idei festésű tavalyi autójával összesen 115-ször tudott körbeérni a barcelonai aszfaltcsíkon. A kilencedik helyezett Daniil Kvyat pedig ma vezethette először a Red Bull idei autóját, az orosz pilóta viszonylag szerény napot zárt a maga 74 körével, ez köszönhető egy visszatérő, ám meg nem nevezett technikai viszontagságnak.

A kilencedik helyen záró Felipe Massa is felkúszott 100 fölé, már ami a körszámot illeti. A Williamsnek sem volt tökéletes napja, s nem csak amiatt, mert egyszer a brazil versenyző ráhozta a frászt a csapattagokra, amikor a 9-es kanyarban átszánkázott a sóderágyon, s csak utána tudta megzabolázni az FW38-ast. Az utolsó negyed órát a grove-i csapat olajszivárgás miatt a bokszban töltötte.

cb_gaxgw0aakt40.jpg

Zajlott az élet a McLarennél, ugyanis két biztató nap után a wokingi gárda produkált egy hajmeresztő harmadikat, és nem a 11. pozíció miatt írjuk ezt, hanem a rendkívüli kevésnek számító, 51 megtett kör miatt. Jenson Button mai menetének a hidraulika elszállása vetett véget. A legutolsó helyen pedig a manoros Rio Haryanto zárt.

Forma-1 - 2016-os előszezon: Barcelonai tesztsorozat, 3./8. nap - végeredmény:

cb_wvetweaau3pi.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr138415168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása