F1 - ROSBERG BIZTOS BENNE, HOGY MÉG NAGYON SOKÁIG A MERCEDES PILÓTÁJA LESZ

cb1wqo7w0ailhzn.jpg

Nico Rosberg nagyon magabiztos nyilatkozatot tett a Sky Sports-nak a jövője kapcsán. A német úgy érzi, hogy nincs miért aggódnia, ugyanis biztos benne, hogy a Mercedes meg fogja hosszabbítani vele a 2016 végén lejáró szerződését.

Négy williamses szezont követően, 2010-ben igazolt át a Mercedes gyári csapatához Nico Rosberg. 2010 és 2012 között Michael Schumacher csapattársaként könnyű dolga volt, ugyanis mind a három esztendőben legyőzte a hétszeres világbajnokot. Majd amikor Schumacher visszavonult, Rosberg megkapta csapattársának gyermekkori jó barátját, Lewis Hamiltont, akit már nem tudott legyőzni, ennek eredményeként Hamilton 2014-ben és 2015-ben is világbajnok lett. Ráadásul a rivalizálás miatt teljesen elidegenedett egymástól a Mercedes két pilótája, olyannyira, hogy a tavalyi év végén már a csapatvezető Toto Wolffnak kellett figyelmeztetnie őket, hogy próbáljanak együtt dolgozni, különben egyikük távozhat.

Miután Rosberg szerződése hamarabb, már az idei év végén lejár, joggal tételezhetnénk fel azt, hogy 2017-től már másik csapattal fog versenyezni a német. Ám a tavalyi és a tavalyelőtti második helyezett a Sky Sports számára elárulta, hogy úgy érzi, még nagyon sok éve van hátra a Mercedesnél, mivel meggyőződése, hogy a csapat meg fogja hosszabbítani vele a kontraktusát.

Arra kérdésre, hogy együtt tudnak-e dolgozni a mától esedékes téli tesztek folyamán, azt a választ adta, hogy jelenleg együttműködik brit kollégájával, ugyanis mindkettejüknek érdeke az, hogy a lehető legjobb autót fejlesszék ki a szezonra, valamint az, hogy a riválisok ne másszanak rá a nyakukra.

Egyébként Toto Wolff korábban elárulta, hogy majd a nyár folyamán kezdik meg a tárgyalásokat Nico Rosberggel.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458410160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása