WTCC - RICKARD RYDELL VISSZAVONUL

honda-racing-team-sweden-rickard-rydell.jpg

A tapasztalt svéd versenyző úgy érzi, itt az idő a visszavonulásra. Ezt ő maga jelentette be. 

A 48 éves Rickard Rydell korábban megnyerte a BTCC-t (Brit Túraautó Bajnokság) és a Macau nagydíjat is, ma azonban bejelentette, visszavonul az autóversenyzéstől. Rydell legutóbb a WTCC-ben (Túraautó Világbajnokság) próbált szerencsét (már nem először versenyzett a világbajnokságon) egy privát Honda Civic-kel, de legfőképp a pénz hiánya miatt kudarcba fulladt a szezon. A veterán svéd mostantól TV-s munkásságára fordítja figyelme nagy részét a svédországi Viasat csatornánál, valamint egy fiatal pilótát, Gustav Malja-t menedzsel majd a GP2-ben. 

Rydell 1989-ben vált híressé Eddie Jordan Brit Forma-3-as alakulatánál, majd versenyzett a japán Forma-3-ban is, mielőtt megnyerte a Macau GP-t 1992-ben. Ezután visszatért Európába, ahol a Volvo pilótájaként a BTCC-ben kapott lehetőséget. 1998-ban meg is nyerte a bajnokságot, sőt, abban az évben a híres Bathurst-i 12 órás futam aranyserlegét is megkaparintotta Jim Richards oldalán. 2005-től aztán a WTCC-ben szerepelt a Seat-tal, majd a Chevrolet-vel, miközben a GT1-ben is nyerni tudott a Le Mans-i 24 óráson 2007-ben. Utolsó nagyobb sikere a 2011. esztendőben megnyert Svéd Túraautó Bajnokság volt. 

"Úgy döntöttem nem állok rajthoz 2016-ban, ami azt is jelenti, hogy végleg visszavonulok az autóversenyzéstől. Fantasztikus versenyzői pályafutáson vagyok túl, de mostantól más, új projektekre tudok majd koncentrálni" - nyilatkozta Rydell a motorsport.com-nak.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58399810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása