F1 - SZÓCSATA AZ AUTÓSPORTBAN: SÖRENSEN, JORDA, STANAWAY

photo4_s_r_l_756133_pr.jpg

Kicsinek semmiképpen sem mondható szájkarate robbant ki Carmen Jorda, valamint két GP2-es versenyző, Marco Sörensen és Richie Stanaway.

sorensen-gp2_1_-horz_2.jpg

Talán a Forma-1-es holtszezon egyik leghevesebb vitájának lehettünk "szemtanúi", melyben a Renault fejlesztőpilótája, Carmen Jorda, az egyszeres GP2-es futamgyőztes Marco Sörensen, valamint a nevelőszériában kétszer is győzni tudó Richie Stanaway találtak egymásra.

Az indítéka az volt a csetepaténak, hogy Carmen Jorda szerződését meghosszabbította a Renault. Emiatt kelt ki magából kissé Sörensen, és a médiának lehordta a spanyol pilótanőt, majdnemhogy a sárga földig. A dán versenyző azt mondta, hogy Jorda részesült minden elismerésben, holott ő 12 másodperccel volt gyorsabb a szimulátorban, továbbá nem érti azt, hogy miért a spanyol maradhatott a csapatnál, s nem ő.

Azonban Carmen Jorda sem félt visszaszólni. A spanyol pilótahölgy, aki valóban nincs eleresztve kiemelkedő eredményekkel, meghökkent a 12 másodpercen, ehhez annyit fűzött hozzá, hogy ezen nevet már vagy 12 órája. Elmondása szerint Grosjeanhoz való lemaradása az esetek többségében egy másodperc körüli volt.

A spanyol hölgy a következő "pofont" a csatába beszálló a manapság már a WEC-ben versenyző Richie Stanawaytől kapta, miszerint Jorda nem lenne nevetség tárgya, ha nem a 28-29-30. helyeken zárt volna a GP3-ban 2012 és 2014 között.

Nemsokára visszatért a harcban Sörensen is, aki továbbra sem tudott azon napirendre térni, hogy Carmen Jorda jónak érzi magát a Forma-1-hez. A dán szerint meg kéne fontolni azt, hogy valóban ennyire tehetséges-e...

"Mindennek fényében" könnyen megeshet, hogy a marketing szempontokat preferáló Renault mellényúlt Carmen Jordával, aki eddig egyelőre csak a "rossz" reklámot vonzotta be magával.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr468383626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása