FORMULA E - LOPEZ 2017-TŐL A MEZŐNY TAGJA LEHET?

au1256519.jpg

A Túraautó Világbajnokságot az előző két évben domináló José Maria Lopez 2017-től a népszerű elektromos versenyszériában, a Formula E-ben folytathatja, miután a Citroen kiszáll a WTCC-ből. 

"Jöttünk, győztünk, megyünk." - röviden így lehetne összefoglalni a Citroen WTCC-s projektjét. A francia márka 2014-ben debütált a Túraautó VB mezőnyében, és azonnal toronymagas fölényre tett szert a rivális gyártókkal szemben, az egyeduralom már két éve tart. Azonban 2016 végén a Citroen, mint gyári csapat kivonul a WTCC-ből, hogy a Rali VB-re koncentrálhasson.

A Citroen 32 esztendős argentin világbajnoka, José Maria Lopez pedig kis híján debütálhatott a Formula E-ben, miután eleinte úgy volt, hogy Jean-Éric Vergne kihagyhatja a múlt hétvégi Buenos Aires ePrix-t betegség okán, ám végül javult annyit a francia állapota, hogy részt vegyen az időmérőn és a versenyen a DS Virgin Racing színeiben.

Egyébként kiderült, hogy nemrég "Pechito" tesztelhette a DS Virgin Racing gépét pár kör erejéig, és nagyon élvezte. Továbbá azt sem elfeledendő tény, hogy a csapat szoros kapcsolatot ápol a Citroennel.

Lopez pedig nemrég hangoztatta, hogy a Citroen WTCC-ből való kiszállását követően szívesen csatlakozna az elektromos széria mezőnyéhez, de ez már csak a jövő zenéje. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr638371856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása