FORMULA E - BIRD NYERTE AZ ELSŐ SZABADEDZÉST ARGENTINÁBAN

12654462_1068515843178991_3025688565127592221_n.jpg

A DS Virgin Racing brit versenyzője, Sam Bird zárta az élen az első tréninget a Formula E argentin fordulóján. A második Daniel Abt lett, a harmadik helyen pedig a regnáló világbajnok, Nelson Piquet Jr. zárt.

Egy majd' 2 hónapos szünetet követően újra felvisítottak a Formula E-autók, ezúttal a helyszín a Buenos Aires-i pálya volt. Az első, 45 perces szabadedzésen Sam Bird zárt az élen a DS Virgin Racing autójával, miközben Jean-Éric Vergne betegség okán kihagyhatja az argentin fordulót.

A gyakorlás egy percig sem volt unalmas, ugyanis számos megpördülés történt a háromnegyed óra folyamán, leállásokra és lelassulásokra is volt példa, nem is egy.

Azonban a tréning legemlékezetesebb eseménye az andrettis Simona de Silvestro-hoz fűződik, aki nem mindennapi módon zúzta le az autóját. A svájci versenyzőhölgy a bokszkijáratnál már az első percekben leamortizálta az autóját:

.@simdesilvestro @FollowAndretti bring out the red flags after clipping the wall in the pitlane #BAePrix

Közzétette: FIA Formula E – 2016. február 6.

 

Silvestro balesete miatt nagyjából 10 percig piros zászló volt érvényben, így a hátramaradt 25 percben igencsak sűrű volt a forgalom a pályán.

S ahogyan már említettük, a brit Sam Bird volt a leggyorsabb a DS Virgin Racing autójával, egyedül ő tudott bemenni 1:10 alá, 1:09.913-as idejével. A második helyen záró Daniel Abt az Abt csapat színeiben majdnem 4 tizedmásodperccel kapott ki, míg a képzeletbeli pódium legalsó fokára az első szezon bajnoka, Nelson Piquet Jr. "állhatott fel", mögötte csapattársa, Oliver Turvey zárt, szóval a NEXTEV TCR biztatóan kezdte az argentin "hétvégét".

A pontversenyt vezető Buemi csak 5. lett az e.Dams csapattal, míg csapattársa, Nico Prost sem tudott a 8. helynél előrébb jutni. Minden bizonnyal a svájci és a francia nem a kvalifikáción megengedett 200 kW-nyi energiamennyiséggel ment. A TOP 10-be még Di Grassi, Sarrazin, Frijns és Da Costa fértek a két e.Dams-os pilótán kívül az 5. helytől lefelé.

Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy egy eb is betévedt a pályára a szabadedzés második felében:

There's a dog on track! Watch out @BSenna @MahindraRacing #BAePrix

Közzétette: FIA Formula E – 2016. február 6.

 

A második szabadedzés magyar idő szerint 14:30-kor veszi kezdetét.

Az első szabadedzés végeredménye:

fe_p1.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr108365170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása