F1 - OCON CSAK "KÖLCSÖNBEN" VAN A RENAULT-NÁL

race-1-one-esteban-ocon-gp3_3409906.jpg

A GP3 tavalyi győztese továbbra is a Mercedes kötelékében marad, így a Renault csak 2016-ra, "kölcsönben" kapta meg a francia pilótát. 

A szerdai csapatbemutatón a gyári csapatként visszatérő Renault bemutatta csapatvezetését, új autóját és természetesen versenyzőit is. Állandó pilótaként Jolyon Palmer mellett a McLaren-től menesztett Kevin Magnussen versenyez majd, míg a Mercedes pártfogoltja, Esteban Ocon a harmadik számú versenyzője lesz a csapatnak, azaz teszt- és tartalékpilótai szerepkört fog betölteni az idei szezonban. Felvetődik hát a kérdés, vajon a Mercedes végleg elengedte-e az eddig általuk támogatott pilótát? A válasz: nem. 

A Renault ugyanis beismerte, Ocon továbbra is a németek csapatához tartozik, a visszatérő franciák csak "kölcsön" kapták őt egy szezonra. Frederic Vasseur, a Renault újonnan kinevezett csapatfőnöke azonban elhintette, nem szerződtették volna Ocont, ha nem számolnának vele, mint potenciális állandó versenyző a jövőben.

Ocon egyébként renault-os elfoglaltságain kívül valószínűleg a DTM-ben (Német Túraautó Bajnokság) is lehetőséget kap, ahol a Mercedesnél a bajnoki címvédő Pascal Wehrlein helyét venné át, miután Wehrlein valószínűleg a Manor pilótájaként a Forma-1-ben folytatja pályafutását. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr448361560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása