F1 - FEBRUÁRBAN MEGHOSSZABBÍTHATJA SZERZŐDÉSÉT MONZA

1441460882.jpg

Nem túlzás azt állítani, hogy minden Forma-1-rajongó arra vár, mi lesz a legendás Olasz Nagydíj sorsával. A jövő hónapban mindenre választ kaphatunk.

Múlt ősz óta mennek a találgatások, vajon Monza bent maradhat-e a királykategória versenynaptárában. Az olaszok sokallják a Bernie Ecclestone által kért részvételi összeget, amely körülbelül 28 millió dollárt takar. A Milánói Automobil Klub azonban arra számít, az elmúlt hónapok nehézségei után végre eldőlhet a pálya és a nagydíj sorsa - a mérleg szerintük a pozitív oldalára fog billenni.

Elnökük, Angelo Sticchi Damiani úgy nyilatkozott, hogy Monza meghosszabbíthatja a szerződését, elmondása szerint pedig mindez februárban, azaz jövő hónapban történhet meg. Damiani elárulta, már a célegyesben áll az üzlet megköttetése a pálya vezetői és Bernie Ecclestone között, a hosszabbítás pedig 2020-ig, vagy 2023-ig szólna. 

Damiani azt is megemlíti, Ecclestone a tavalyi Olasz Nagydíjon meg akarta szakítani a sehová nem vezető, reménytelen tárgyalásokat, de aztán az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi és az olasz olimpiai bizottság beszélt a brit üzletemberrel, és feltett szándékuk volt pozitívan zárni a megbeszéléseket. A kormány végül a hírek szerint az Automobil Klubot bízta meg a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások véghezvitelével, valamint a szükséges források előteremtésével, ami úgy tűnik sikerült is, ugyanis Damiani szerint az Automobil Klub a rendezési jog 60%-át fizeti majd, míg Monza így csak 40%-ot. Az olasz elmondása szerint a pálya vezetőinek így is spórolósra kell majd venniük a figurát, de a külső segítség mellett állítólag Ecclestone is engedett valamennyit (értesülések szerint 8 millió dollárt) a jogdíjból, amely így a Belgium és Barcelona által fizetett összegnek felel majd meg.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr558323634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása