FORMULA E - BERTHON IS TÁVOZIK...

czkwxaawaaqkafv.jpg

Újabb versenyző távozik a Formula E-ből.

Szinte hihetetlen, de igaz. Fél hét lepörgése során két versenyző távozását jelentették be a Formula E-ben. A hullámot egy január 22-i hivatalos hír indította be, miszerint az 1997-es Forma-1-es világbajnok Jacques Villeneuve távozik a Venturitól, a minap pedig az derült ki, hogy Nathanael Berthon szakít a Team Aguri csapatával.

A korábbi GP2-es pilóta Berthon tavaly ősszel debütált az elektromos bajnokságban a Team Agurinál. Az első három futam nem sikerült olyan rosszul, sőt, a szezonnyitó Peking ePrix-n 8. helyével négy pontot be is zsebelt, ugyanakkor természetes módon alulmaradt tapasztaltabb csapattársával, Antonio Félix Da Costával szemben.

A csapatfőnök Mark Preston ezen mondatokkal búcsúztatta a 26 éves francia versenyzőt:

"Szeretnénk megköszönni Nathanaelnek azt, hogy együttműködésünk során elkötelezett volt a csapat iránt, és a legjobbakat kívánjuk neki jövőbeni Formula E-karrierjében. Mi pedig alaposan megvizsgáljuk lehetőségeinket, és rövidesen tájékoztatást adunk arról, hogy ki lesz Nathanael utódja."

Berthon is megszólalt távozása kapcsán:

"Eltökéltebb vagyok, mint valaha Formula E-karrierem folytatását illetően. Szeretnék köszönetet mondani a Team Aguri csapatának, hogy adott nekem egy kezdőlöketet a szériában. Magabiztos vagyok a téren, hogy az április 23-án esedékes Párizs ePrix-n részt fogok venni és pontokat is fogok gyűjteni."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr888312602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása