F1 - ÚJABB VÁLTOZÁSOK A FERRARINÁL

a_ed74161eda35287f1b79804bd9e000ef.jpg

A mai napon hivatalossá vált, hogy távozik a Ferrari sportigazgatói pozíciójából Massimo Rivola, és a Ferrari Versenyzői Akadémián veszi kézbe az irányítást. A junior programból pedig kiszakadt az olasz Raffaele Marciello.

Hat év után távozik a Ferrari sportigazgatói posztjáról Massimo Rivola, aki a jövőben az olasz istálló versenyzői akadémiáját fogja irányítani, amely mostanság jelentős változásokon esik keresztül. Az akadémia korábbi vezetője, Luca Baldisserri már korábban leköszönt, hogy az ifjú kanadai Lance Strollt követve átnyergeljen a Williams csapatához.

Azonban, mint kiderült, az akadémiától az olasz Raffaele Marciello is távozik, mégpedig Maurizio Arrivabene "jóvoltából" a hírek szerint. Marciello, aki ezzel párhuzamosan tesztpilótai pozícióját is elveszítette a Saubernél, elismerte az Autosprint-nek, hogy valóban nem ápolt valami fergetegesen jó kapcsolatot Arrivabenével, de az idei évben a GP2-ben versenyző olasz belátta, hogy nem felelhet meg mindig mindenkinek.

Az viszont jó kérdés, hogy kikkel tölthetik fel a Ferrari Versenyzői Akadémiát, amelynek összesen két tagja maradt a létszámcsökkenést követően, mégpedig Antonio Fuoco és Guan Yu Zhou személyében. A legutóbbi hetekben ezzel kapcsolatosan gyakran felmerült Charles Leclerc neve is, sőt, még a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fiának, Micknek az érkezését sem tartják kizártnak.

Rivola utódjáról egyelőre nemigen vannak találgatások, de korábban Diego Iovernót emlegették a helyén, nem véletlenül, hiszen tavaly Spanyolországban ő helyettesítette az olasz szakembert.

Fotó: Scuderia Ferrari

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr708297992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása