F1 - ÚJABB OSZTRÁK PÁLYÁT VÁSÁROL MATESCHITZ

yokohama_aut10.jpg

A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz úgy döntött, hogy egy újabb osztrák pályát megvásárol, mégpedig a WTCC-rajongók számára ismerős Salzburgringet.

Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor akár úgy is írhatnánk, hogy a Firma Distribution & Marketing GmbH vásárolja meg a Túraautó Világbajnokság állandó követői számára ismerős Salzburgringet, melyen utoljára 2014-ben gördültek pályára Michelisz Norbiék. A 4,2 hektáros területen elterülő létesítmény 1969-ben nyitotta meg kapuit először. A Krone úgy tudja, hogy már csak a szerződést kell véglegesíteni, melyre a következő pár hétben sor kerülhet. A hírek szerint a vételár 3 millió euró volt.

Ugyanakkor a pályát üzemeltető cég nem fog változni, tehát ugyanúgy marad az Alex Reiner által igazgatott Pächter IGMS, méghozzá 2025-ig garantáltan. A lap mindebből arra következtethet, hogy a jövőben nem kell azzal kalkulálni, hogy a MotoGP mezőnye ellátogat erre a pályára, ahogyan számottevő átépítésekre sem kell számítani.

Mateschitz és Reiner között jó a kapcsolat, az energiaitalos guru pedig minden bizonnyal látványos rendezvényeknek fog elsősorban helyet biztosítani a salzburgi pályán.

Fotó: Yokohama

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr538297822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása