WTCC - LOPEZ IDÉN IS MEGTARTJA A #37-ES RAJTSZÁMOT

1431711920.jpg

José Maria Lopez az fiawtcc.com oldalán megerősítette, hogy 2016-ban is a #37-es rajtszámot fogja használni.

Akárcsak tavaly, idén sem azzal a lehetőséggel 2014 és 2015 világbajnok, José Maria Lopez, hogy az #1-es rajtszámot használja a Túraautó Világbajnokság futamain. Amióta a Forma-1-ben és a WTCC-ben egyéni rajszámok vannak, azóta a világbajnokok maguk dönthetik el az, hogy a következő esztendőben a saját, vagy a VB-győztest illető #1-es rajtszámmal szeretnének versenyezni.

Lopez meg is indokolta a döntését:

"Formula Renault-os pályafutásom óta ezzel a rajtszámmal versenyzek. Mindig is tetszett azon ötlet, miszerint azzal a rajtszámmal versenyezhet az ember, amely szimbolizálja őt. Számos szériában lehet ezt, de van olyan versenysorozat, ahol nem. A WTCC-ben tudod, hogy lehet, szóval én preferálom azt, hogy a #37-es maradjon az én számom. Ez a szám már velem van, megnyertem vele a világbajnokság, és újra meg akarom próbálni ezt ezzel a számmal."

A Forma-1-es Világbajnokságban is Lewis Hamilton előszeretettel ragaszkodik a #44-es rajtszámhoz, ahogy azt teszi most "Pechito" Lopez.

A WTCC-ben van jó néhány rajtszám, amely egy-egy versenyző nevével már egybeforrt. Ilyen Tiago Monteiro #18-asa, amelyet még a Forma-1-ben kapott, miután  akkoriban még nem voltak egyéni rajtszámok a formulaautós királykategóriában. De remek példa Michelisz Norbert is, aki idén 7. szezonját fogja megkezdeni az #5-ös rajtszámmal.

Fotó: autosport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr558279090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása