F1 - ÚJABB NAGYÁGYÚT IGAZOLT LE A MANOR

f1-ferrari-f2012-launch-2012-nikolas-tombazis.jpg

A Manor F1 Team ismételten egy nagy nevet igazolt le magának, ezúttal a Ferrari egykori tervezőjének, Nikolas Tombazisnak személyében.

Úgy néz ki, hogy nagyon komolyan elkezdett építeni csapatát a sereghajtó Manor F1 Team, ugyanis a mai naptól kedve már két olyan személyt tudhatunk a csapatnál, akik az egyik legtapasztaltabb Forma-1-es szakemberek, ugyanis a dinningtoniak ma megerősítették, hogy nem akárkit szerződtettek le, hanem Nikolas Tombazist, aki több, mint két évtizede tartó karrierje során összesen hat világbajnoki címet nyerő autó tervezésében vett részt a Benettonnál és a Ferrarinál.

Tombazis nevével 1992-ben ismerkedhettünk meg a Forma-1-ben, amikor a Benettonnál debütált, melynél 1995-ig dolgozott, 1993-1995 között aerodinamikusként. A Ferrari gárdájához 1997-ben csatlakozott, 1998-2003 között az olaszok vezető aerodinamikusa volt. 2004-ben lecsapott rá a McLaren, azonban 2006-ban már újra a Ferrarinál tevékenykedett, mint főtervező, miután a nagy kaliberű Rory Bryne elhagyta a csapatot. Tombazis hivatalosan 2014.12.16-án hagyta el a Scuderia Ferrarit, miután a csapat egy ritka gyenge évet zárt. Tombazis utódja Maranellóban James Allison lett.

f1-abu-dhabi-gp-2015-will-stevens-manor-marussia-f1-team_1.jpg

A Manor mindemellett azt is megerősítette, hogy Tombazis már meg is kezdte a munkát Dinningtonban, a technikai igazgató John McQuilliam irányítása alatt. A hírek szerint a görög technikai kulcsfigura és a Manor együttműködése hosszútávúnak ígérkezik, miközben Tombazis már nagyon várja a közös munkát, és tetszettek neki az új tervek. Tombazis továbbá úgy véli, hogy a Manornál egy nagyon erős technikai gárda állt össze 2016-ra.

Ugyanakkor nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy idén a sereghajtó istálló már a Mercedes erőforrásai fognak duruzsolni, valamint az autókba a Williams sebességváltója fog bekerülni, szóval idén megtörténhet a kiscsapat várva várt nagy áttörése.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458275924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása