F1 - ÚJABB BÍRÓSÁGI ÜGY A SAUBER HÁZA TÁJÁN!

f1-abu-dhabi-gp-2014-adrian-sutil-sauber.jpg

Egy éven belül másodjára perlik be a Sauber F1 Team-et. Tavaly nem sokkal a Forma-1-es szezon kezdete előtt Giedo van der Garde hozta nehéz helyzetbe a nagy múlttal rendelkező gárdát, most pedig Adrian Sutil fordult a bírósághoz.

Bizonyára már mindenki hallott a Sauber igazoláslutrijáról, miszerint a csapat Giedo van der Gardénak és Adrian Sutilnak is hátat fordított, hogy Marcus Ericssont és Felipe Nasr-t szerződtethessék le, holott a hollandnak és a németnek is érvényes kontraktusa volt 2015-re a csapattal. Tavaly nem sokkal a szezonrajt előtt Giedo van der Garde perelte be a hinwili alakulatot, amely emiatt kis híján elesett a melbourne-i futamon való részvételről. Végül egy vaskos kártérítést fizetett Peter Sauber csapata van der Gardénak.

Most azonban újabb bírósági gondok nehezednek rá a Monisha Kaltenborn által irányított svájci csapatra, mivel most Adrian Sutil döntött úgy, hogy kártérítést kér. A német pilóta ügyvédjei a zürichi bíróságon január 5-én benyújtották egy dokumentumot, melyben 3,5 millió frankos kártérítést követelnek.

A Sauber még régebben elárulta, hogy gyenge teljesítmények, büntetések, nyilvános csapatszidás, valamint késő szponzori összegek is álltak Adrian Sutil kiebrudalásának hátterében.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr28272222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása