F1 - PIRELLI-HÍRCSOKOR: SZERZŐDÉS NINCS, GUMIKÍNÁLAT OROSZORSZÁGRA VAN

f1-russian-gp-2015-sebastian-vettel-ferrari-sf15-t-makes-a-pit-stop.jpg

Ma a Pirelli két bejelentést is tett: az egyik az, hogy továbbra sincs még meg az aláírt szerződés a Forma-1-gyel a 2017-2019-es időszakot illetően; a másik pedig az, hogy már nyilvános a gumiválaszték az Orosz Nagydíjra.

Pár hónapja több héten át attól volt hangos a sajtó, hogy a Száguldó Cirkusz melyik beszállító abroncsait fogja majd használni a 2017-es, 2018-as és 2019-es szezonokban. Az FIA által kiírt tenderre a Pirelli és a Michelin jelentkezett, de a tavalyi Orosz Nagydíjon Bernie Ecclestone tudatta a világgal, hogy a megítélése szerint jó munkát végző olaszok nyerték meg a pályázatot.

Azóta viszont nem történt előrehaladás az ügyben, a Motorsport Világtanács decemberi ülésén szó sem esett a Pirelliről, a minap pedig az Autosport számára a motorsport igazgató Paul Hembery elárulta, hogy a gumigyártónak továbbra sincs aláírt kontraktusa a szóban forgó három esztendőre. Mindemellett említést tett arról, hogy már gőzerővel készülnek a 2017-es évre, valamint kitért arra, hogy simán kivitelezhető a 2015-höz képest viszonyított öt másodperces gyorsulás, mivel a motorok és az aerodinamika is fejlődésen fog átesni, a gumik meg de pláne.

A másik bejelentése pedig már az idei negyedik versenyhétvégére szóló gumiválasztásra vonatkozik. Köszönhetően a bonyolult szabályváltozásoknak, a Pirellinek kötelessége bejelenteni a gumi kínálatot jóval az adott hétvége előtt, így nem véletlen az, hogy január 14-én, amikor még az előszezoni tesztekig is még bő egy hónap van hátra, az oroszországi gumipalettával már tisztában vagyunk. Az olasz-kínai gumicég a szuperlágy - lágy - közepes triót fogja a csapatok rendelkezésére bocsátani, akiknek szintén korábban kell dönteniük, mint az adott hétvége, azonban ezen döntések csak az adott verseny előtt 14 nappal lesznek publikusak. Egyébként ugyanez a három keverék lesz elérhető az Ausztrál, a Bahreini és a Kínai Nagydíjon is.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408272132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása