WTCC - HIVATALOS: MICHELISZ NORBERT A GYÁRI HONDÁNÁL FOLYTATJA!

wtcc-termas-de-rio-hondo-2015-norbert-michelisz-honda-civic-wtcc-zengo-motorsport.jpg

Véget ért a várakozás! A Honda gyári alakulata bejelentette, hogy a 2016-os szezonnak a Zengő Motorsporttól távozó Michelisz Norberttel, a Ladát elhagyó Rob Huff-fal, valamint a csapatnál maradó Tiago Monteiróval fognak nekivágni.

wtcc-termas-de-rio-hondo-2015-tiago-monteiro-honda-civic-wtcc-honda-racing-team-jas.jpg

Szerdán dél tájékán a Honda gyári alakulata egy hosszas várakozásnak vetett végett, miután megerősítette, hogy a 2016-os szezonban Michelisz Norbert náluk fog versenyezni, Rob Huff és Tiago Monteiro csapattársaként.

A magyar pilóta az elmúlt 10 esztendőt a Zengő Motorsportnál töltötte, a páros pedig 2010-tól a WTCC-ben folytatták az együttműködést. A Hondára való váltás 2013-ban történt meg, Michelisz pedig a Civic volánja a japán márka hazai pályán győzni tudott még abban az évben. 2014-ben a független magyar csapat színeiben elkalapálta a gyári versenyzőket, míg idén a Hungaroringen megszerezte pályafutása negyedik győzelmét.

Már tavaly is szóba került annak lehetősége, hogy Norbi gyári csapathoz igazolhat, ám a magyar pilóta még maradni akart a Zengő Motorsporttal, mivel a két félt nagyon erős érzelmi szálak kötötték össze, mindemellett a MOL Group is minden eddiginél jobb feltételeket ígért a négyszeres WTCC-futamgyőztes számára. Azonban eljött az ideje annak, hogy változzon a wtcc-moscow-2015-norbert-michelisz-honda-civic-wtcc-zengo-motorsport_2.jpgMicheliszt körülvevő légkör, így a gyári csapathoz igazolt, ahol Tiago Monteiro, valamint a JAS-hoz úgyszintén újonnan érkező Rob Huff csapattársaként. Egyébként a magyar autósport történelmében Norbi az első pilóta, aki gyári támogatást élvezhet. Ebből pedig egyértelművé vált, hogy a japánok immár három gyári autót fognak indítani a Túraautó Világbajnokságon.

A Zengő Motorsport annak rendje és módja szerint búcsút vett Michelisz Norberttől honlapjukon. A Zengő Zoli nevével fémjelzett gárda jövője még kérdéses, de céljuk mindenképpen az, hogy magyar pilótával versenyezhessenek a továbbiakban is.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr908268554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása