F1 - EZÉRT VOLT LASSÚ TAVALY A RENAULT-MOTOR

f1hungarian-gp2015theredbullracingrb11ofdanielricciardosmokingafterstoppingi.jpg

Rémi Taffin, a francia cég műveleti mérnöke elárulta, mely okok miatt nem tudott a várt szinten teljesíteni 2015-ös erőforrásuk. 

A Renault-tól mindenki sokat várt a gyengécske 2014-es idény után, a várakozások alapján pedig nagyjából 30 lóerős javulásra számított többek között a franciák (akkor még) főpartnere, a Red Bull is. Az új erőforrás azonban meglepő módon még elődjénél is gyatrábbra sikeredett, komoly vezethetőségi problémák jelentkeztek, a két partnercsapat, a Red Bull és a Toro Rosso pedig az alacsony végsebességek miatt is vakarhatták fejüket. 

Rémi Taffin szerint a vezethetőségi gondokat a hardveren elvégzett változtatások okozták. Elmondása szerint hibájukról már a téli tesztidőszak alatt tudomást vettek, de bár azt ígérték, a szezonnyitóig megoldják majd azt, ez végül nem sikerült. Olyannyira nem, hogy a problémák egészen Barcelonáig, az európai szezon kezdetéig elhúzódtak, mire végre sikerült javulniuk e téren. Taffin szerint egyszerű a magyarázat: túl optimisták voltak mérnökeik, mivel alábecsülték a hardverrel kapcsolatos változtatás nehézségét.

A másik lassító ok a dugattyúkkal volt kapcsolatos. Az efféle problémára már a próbapadon rájöttek, azonban ahogy Taffin is elmondta, az ilyen alkatrészek újratervezése aprólékos munka, és nem egy olyan probléma, ami pár nap alatt oldódik meg.

A francia szakember szerint azonban összességében nem az általuk választott fejlesztési irány, hanem a gyakorlatban előlépő hibák okozták az erőforrás lassúságát, 2016-tól azonban dinamikusabban fejleszthetik hajtóegységeiket, miután idén ismét gyári istállóként szerepelnek a bajnokságban. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr258247004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása