F1 - BOULLIER: A MCLAREN - HONDA HÁZASSÁG TÚL VAN A LEGNEHEZEBB IDŐSZAKÁN

f1-japanese-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-mp4-30_2.jpg

A wokingi gárda csapatfőnöke, Eric Boullier elárulta, hogy a McLaren - Honda együttműködés már túl van a mélypontján. A francia szerint, ha az autó és a motor gondjait ki tudják küszöbölni, akkor másodperceket gyorsulhatnak a McLarenek; azt is hozzátette, hogy a 2016-os autó már most jobb elődjénél.

Tragikusan kezdődött a McLaren és a Honda második házassága, a 2015-ös szezon konkrétan vergődés volt a wokingi gárda számára, leszámítva azt a csekély számú alkalmat, melyek folyamán Jenson Button és Fernando Alonso 27 világbajnoki pontot össze tudtak kaparni a 19 futam folyamán. Az elenyésző pontszám mellett a konstruktőri és az egyéni bajnokságban elért eredmények is hasonlóan siralmasra sikeredtek. A második legnagyobb múlttal rendelkező istálló csupán 9. lett a manufaktúrák kiírásában, ennyire hátul még sosem végeztek. A csapat két világbajnok pilótája, Button és Alonso pedig csak a 16-17. helyeket foglalhatták el az egyéni értékelésben.

f1-united-states-gp-2015-eric-boullier-mclaren-racing-director-in-the-fia-press-conference.jpg

Eric Boullier csapatfőnök azonban derűlátó, szerinte az idei szezonban elért mélypontnál már tényleg csak feljebb van, és egy derűsebb 2016 elé néz a wokingi gárda, miután az idei esztendőben mindent a nulláról kezdtek, mind az autó, mind a motor esetében.

"Ha meg akarod előzni a Mercedest, jobbnak kell lenned náluk. Nagyszerű szakembereik, szerelőik, autójuk, motorjuk és pilótáik vannak, szóval elég nehéz velük felvenni a kesztyűt. 

Noha nekünk is vannak ugyanúgy kiváló szerelőink, mindemellett a legjobb mérnökökkel és a legjobb pilótákkal rendelkezünk. Azonban nekünk nincs jó autónk, és nincs jó motorunk. Ezen a két dolgon kell változtatnunk.

Meg kellett változtatnunk a csapaton belüli filozófiánkat, hogy ismét jól szerepelhessünk a pályán. Azonban ehhez motorpartnert kellett váltanunk, mivel nem tudod megelőzni a bajnokot, ha a vevője vagy - ez lehetetlenség.

Kiválóan döntöttünk akkor, amikor elhatároztuk azt, hogy egy másik motorgyártóval fogunk együttműködni a továbbiakban. A Honda nagyon elkötelezett irántuk, lélegzetállító létesítményeik vannak Japánban, mindemellett pedig nem szabad elsiklani.

Jó, igaz, hogy a házasság az ideálisnál hamarabb vette kezdetét, azonban mindenképpen bele kellett vágnunk a fejszénket ebbe a fába.

Habár az idei év nagyon fájdalmas volt számunkra, hiszek benne, hogy jövőre sokkal versenyképesebbek leszünk.

Én már tudom, hogy jövőre egy sokkal jobb autónk lesz az ideinél, tehát meg fogunk tenni egy lépést afelé, hogy eredmények terén is többet tudjunk letenni az asztalra.

Minden jóra fog fordulni, de most nem fogok konkrétan pódiumos helyezésekről, vagy különleges eredményekről beszélni, csak annyit mondok, hogy az ideinél versenyképesebbek leszünk." - nyilatkozta Eric Boullier a motorsport.com-nak.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr608201186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása