F1 - MARCHIONNE KIOSZTOTTA A RED BULLT

f1-monaco-gp-2015-kimi-raikkonen-ferrari-sf15-t-and-daniel-ricciardo-red-bull-racing-rb11.jpg

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne komoly kritikát fogalmazott meg a Red Bull Forma-1-es istállójával szemben.

Ahogy minden évben, a Ferrari idén is megtartotta szokásos év végi sajtótájékoztatóját, ahol új elnökük az eddigi "hagyományokat" folytatva inkább a politikára helyezte a hangsúlyt, mintsem a szezon értékelésére. Utóbbit is megtette ugyan, de leginkább nem sajátjuk, hanem energiaitalos riválisaik szezonja szolgáltatta a témát...

A Red Bull még augusztusban szakított a Renault-val, vagy legalábbis úgy gondolta, szakítani fog, miután megelégelték a franciák gyenge teljesítményű erőforrásait, és új beszállító után néztek. Azonban egyik nagy gyártó (köztük a Ferrari sem) adott nekik motorokat, ezért visszatértek a Renault-hoz. Sergio Marchionne "visszataszítónak" vélte a Christian Horner vezette csapat ezen viselkedését. "Visszataszítónak érzem, ha valaki kiköveteli magának az erős motort. Ez senkinek nem jár csak úgy. A Renault sem véletlenül nem akart nekik erőforrásokat szolgáltatni többé, mert nem volt meg a csapatszellem, és történtek érdekes kijelentések. Pedig minden körülmények között fontos, hogy megadjuk a megfelelő tiszteletet a másik félnek." - vélte a Ferrari elnöke.

A Red Bull egyébként megköszönheti a Renault-nak, hogy mégis kapnak majd tőlük motorokat, bár igaz, azokat már nem a franciák nevén használják majd (az új szponzor révén TAG Heuer lesz a bikások erőforrásainak neve).

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr18177580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2015.12.16. 18:00:24

A Ferrari azért nem adott motort a Red Bll-nak, mert azok onnan kezdve csúnyán elverték volna a gyári csapatot majd minden versenyen. Na ezt a szégyent akarta a Ferrari elkerülni. Ez a nagy igazság.
(A Toro Rosso jövőre újra Ferrari motorokkal versenyezhet.) he he he Vicc ez az egész.
Vagy ne legyenek gyári csapatok, vagy csak azok lehessenek.

Először is a milliárdos vén f@szt kéne már kipicsázni innen. Aztán igazságosabbá tenni az egészet mert ez már régóta úgy sz@r ahogy van.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása