F1 - HAMAROSAN MÁR CSAK HÁROM MOTORT HASZNÁLHAT MAJD 1-1 VERSENYZŐ BÜNTETLENÜL EGY SZEZONBAN?

f1-chinese-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11-retired-from-the-race-with-a-blown-en.jpg

Az alternatív motorok leszavazása után a motorgyártók az éves költségvetés lefaragásán törik a fejüket. Lehetséges, hogy a kivitelezés az egy szezonon belül büntetlenül felhasználható motorok számának korlátozásában valósulhat meg.

Nemrégiben a Motorsport Világtanács leszavazta az FIA és Bernie Ecclestone ötletét, amely az alternatív motorok 2017-től való esetleges bevezetését illeti. Ennek következtében most a motorgyártók azon gondolkodnak, hogy miképpen tudnák visszaszorítani valamennyire a magas költségeket.

Az FIA január 15-ig várja a lehetséges megoldásokat a gyártók részéről, utána a szövetség dönt arról, hogy ezek beiktathatóak-e, vagy sem, tehát, hogy kellő mértékben csökkennének-e a költségek a bevezetés esetén. A motorsport.com értesülése szerint eddig három opció merült fel.

Az első az lenne, hogy a motorok élettartamát meghosszabbítanák, ennek következménye azonban az lenne, hogy egy pilóta egy évben csak három erőforrást használhatna fel büntetés nélkül. A Renault és a Honda jelenlegi helyzetét elnézve ennek bevezetése nehezen elképzelhető, mivel a franciák és a japánok motorjaiból a partnereknek ennek többszörösére volt szükségük. Ugyanakkor ez a költségvetés szempontjából kedvező lenne.

Az opciók között számolnak a motorfejlesztés befagyasztásával is, miután a gyártók meglátása szerint a motorok már kellően érettek, és nem kell több pénzt áldozni fejlesztésükre.

Az utolsó ötlet pedig az egységes alkatrészekre vonatkozik, miszerint egyetlen gyártótól érkeznének a komponensek java, többek között az energia-visszanyerők. Ugyanakkor az elektronikus motorrendszerhez szabadon lehetne hozzányúlni.

Azonban egyáltalán nincs esély arra, hogy mindez bevezetésre kerül 2017-ig, már csak azért sem, mert az FIA titokban abban reménykedik, hogy a jelentős szabályváltozások kiküszöbölik a problémákat.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr908175236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása