F1 - A FERRARI KONCEPCIÓT VÁLTHAT A MERCEDES LEGYŐZÉSE ÉRDEKÉBEN

f1-spanish-gp-2015-sebastian-vettel-scuderia-ferrari-during-pitstop_1.jpg

Pletykák szerint több területen is koncepciót válthatnak az olaszok, akik így érnék utol a Mercedest a 2016-os szezonban.

A Ferrari idén sokat közeledett a domináns Mercedeshez, de így sem voltak elegek a németek legyőzésére. Maurizio Arrivabene, a csapatfőnök azonban kijelentette, jövőre ez lesz a cél, ehhez azonban feltevések szerint az autó több területén is radikális változtatásokra lesz szükség a tél alatt. 

Arrivabene már többször beszélt arról, hogy karcsúsítani fogják versenygépük hátulját, mert a széles "hátsó" negatív aerodinamikai hatással van, ezáltal pedig köridőben is tizedeket veszítenek. Emellett azonban a másik legfontosabb fejlesztés a Ferrari által a mezőnyben egyedüliként alkalmazott vonórudas felfüggesztés, amely elméletileg aerodinamikai szempontból előnyös lehet, de az első tengely felfüggesztési beállításait olyan szinten behatárolja, hogy nem is feltétlenül éri meg a többiekétől eltérő megoldást használni. Az összes más csapat által használt nyomórudas első felfüggesztésre való áttérésről már sokat pletykáltak az elmúlt két évben, de a technikai igazgató James Allison még tavasszal azt nyilatkozta, a vonórudas megoldásnak önmagában nincs túlságosan nagy jelentősége a Mercedeshez vett lemaradásukban, ezért nem tervezik lecserélni azt. Többek szerint Kimi Raikkonen tavalyi szenvedéseiben is komoly szerepet játszott a Ferrari által választott egyedi megoldás. 

A csapatfőnök viszont beismerte, a fent említett cél teljesítéséhez autójuk minden területén, azaz a karosszérián, az aerodinamikán és az erőforráson is javítaniuk kell.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr648158430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása