F1 - ECCLESTONE FÉLTI A FORMA-1-ET

f1-brazilian-gp-2015-bernie-ecclestone-on-the-grid.jpg

A Forma-1 Menedzsment (FOM) elnöke szerint ha nem sikerül bevezetni az alternatív erőforrásokat, a sportág nagy veszélybe kerülhet.

Ecclestone és az FIA ötletét már leszavazták a csapatok, de a brit milliárdos nem adja fel, és tovább lobbizik az alternatív motorok bevezetésért. Elmondása szerint legalább egy gyártó csatlakozását reméli, amely olcsóbb motorokat kínálhat a kiscsapatoknak.

Ecclestone azt mondja, semmiképp sem szeretnék elüldözni a nagy gyártókat (Mercedes, Ferrari, Renault, Honda) a Forma-1-ből, akik egyáltalán nem kérnek az alternatív hajtóegységekből, csupán a motorok árának csökkenését szeretnék elérni. Az üzletember azt is elárulta, a külső, független gyártótól érkező motorok használatával a versenyzés minősége is javulna, ami az utóbbi időben igen ellaposodott, köszönhetően a Mercedes dominanciájának. 

A Forma-1 "mindenható ura" azzal is érvelt ötletük mellett, hogy a nézők nagy részét abszolút nem érdekli, milyen motorok dübörögnek az autókban, ők csak izgalmas és szórakoztató futamokat akarnak, amikből az elmúlt időszakban sajnos nem sokat láthattak.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr318149500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása