WTCC - A NIKA RACING VISSZATÉR, A BAMBOO TÁVOZIK?

wtcc-moscow-2015-rickard-rydell-honda-civic-wtcc-nika-international.jpg

A svéd istálló már tűkön ül és alig várja a visszatérés pillanatát, a Bamboo csapat azonban a hírek szerint végleg kivonul a Túraautó Világbajnokságból.

A NIKA Racing egy privát Hondával a túraautós veterán Rick Rydell és az argentin versenyző Nestor Girolami közreműködésével pár futamon részt vett az idei VB-n, de maradandót nem alkottak, ráadásul a tengerentúli futamokra már nem is maradt elegendő költségvetésük. Július óta tehát nagy a csönd Nicklas Karlsson istállója körül, azonban a minap felkerült honlapjukra egy visszaszámláló óra, ami azt az időpontot jelzi (december 9.), amikor bejelentik jövő évi terveiket. Ezen tervek között valószínűleg egy újabb Honda Civic-kel való szezon tervezete szerepel, a versenyzők kilétéről viszont egyelőre semmit nem tudni. Többen azt mondják, Rydell kap még egy lehetőséget, vannak, akik Girolamit is szívesen megnéznék még egyszer, ám többen azt rebesgetik, utóbbi már aláírt a brazil túraautó bajnokságba.

Az olasz Omnicorse című lap egy másik privát csapat, a Craft-Bamboo jövőjéről találgatott, és arra jutottak, hogy a 2014-es esztendőt kihagyó együttes már nem lesz ott a 2016-os rajtrácson. A Bamboo idén egy Chevrolet Cruze-zal és Gregoire Demouister-rel állt rajthoz, ám történetükből finoman szólva sem lett sikersztori (persze nem is úgy készültek, hogy megváltják majd a világot). Demouister egyébként a helyzethez képest nem teljesített rosszul, egy kilencedik és két tizedik hellyel négy pontot gyűjtött a bajnoki szezon során, jövőre pedig befizette magát Sebastien Loeb csapatába, így a 2016. évi idényt már egy Citröen C-Elysée volánja mögött teljesítheti majd. Az említett olasz lap szerint a pilóta nélkül maradt Bamboo vezetői a következő hetekben tehetnek bejelentést jövőjüket illetően, ám a tény, hogy a brit alakulat más sorozatokban is érintett (a TCR-ben például majdnem bajnoki címig jutottak), azt igazolja, hogy a WTCC-s projekt áll legrosszabbul jelen helyzetben, egyetlen (ráadásul jól fizető) pilótájuk elvesztése pedig csak rontott a helyzeten. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr898142472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása