F1 - HA NEM VISELKEDNEK, LEVÁLTHATJÁK HAMILTONT ÉS ROSBERGET

f1-abu-dhabi-gp-2015-nico-rosberg-and-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1-w06.jpg

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem zárja ki annak lehetőségét, hogy lecserélik pilótapárosukat, ha elfajul kettejük rivalizálása.

Újabb szezon telt el úgy, hogy a Mercedes megint agyonvert mindenkit, ám a csapaton belül messze nem felhőtlen az öröm. Az egylet két pilótája, Lewis Hamilton és Nico Rosberg ugyanis folytatta állandó rivalizálásukat, és annak ellenére, hogy az idei év sokkal simábban és balhémentesebben ment, mint a tavalyi, a két versenyző továbbra is folyamatosan odaszólogat egymásnak, és ott szúrnak bele a másikba, ahol csak tudnak. A csata tehát már messze nem csak a pályán zajlik, kettejük rivalizálása pedig érdekes módon leginkább azután erősödött fel újra, miután Hamilton behúzta harmadik világbajnoki címét Austinban. Rosberg ezt követően nagyon felpörgette magát, új motivációt talált, és azóta három futamot nyert zsinórban, ami kicsit felborította a 2015-ös szezon során azelőtt látott csapaton belüli nyugodtabb helyzetet. 

Toto Wolff a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj után egy, a Motorsport.com-nak adott exkluzív interjúban figyelmeztette versenyzőit, és kijelentette, jelenleg sem fényes a helyzet, de ha még jobban elmérgesedik a helyzet, akkor nem kizárt a pilótafelállás lecserélése."Minden versenyhétvégén szenvedünk amiatt, hogy az egyik versenyzőnk (aki éppen veszít a másikkal szemben) mindig feldúlt, ami áthat a csapatra is. Ezen változtatnunk kell. A csapat jelenlegi legnagyobb gyengesége a versenyzők kapcsolata, valamint a csapattal való munkájuk dinamikája." - fogalmazott az osztrák vezető.

Persze az is érdekes kérdés, mindezt hogy akarja elérni a csapatvezetés, hiszen magától értetődő, hogy ha két ekkora rivális párharcában az egyikük alulmarad, az mindig bosszús lesz. Wolff viszont azt is megemlíti, ha nem sikerül változtatni a kialakult helyzeten és nem javul a csapatszellem, akkor fontolóra vehetik a versenyzői felállásban való módosítást is. "Úgy döntöttünk, hogy két egyforma képességű pilótát alkalmazunk, mivel így gyorsabban fejlődik a csapat. Számunkra fontos, hogy tehetséges és gyors pilótákat versenyeztessünk, de rendes srácokkal szeretnénk dolgozni. Ha úgy érezzük, a csapatszellem-filozófiánk nem érvényesül a jelenlegi helyzetben, akkor fontóla vesszük a pilótafelállás megváltoztatását."

A két versenyző közül Nico Rosberg szerződése jár le hamarabb, 2016 végén, Lewis Hamiltont pedig 2018-ig köti kontraktus a német márkához, de nem egyszer láttunk már rá példát, hogy a Forma 1-ben az ilyen szerződések sokszor nem érnek többet egy darab papírnál...

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr428134344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása