F1 - RON DENNIS MEGMAGYARÁZTA, MIÉRT VÉTÓZTA MEG A RED BULL - HONDA PARTNERSÉGET

denn1.jpg

A brit szakember válasza egyszerű: gazdaságilag senki nem járt volna jól vele.

A Red Bull hónapok óta motorbeszállítót keres magának, de mindmáig nem sikerült partnert találniuk a jövő évi szezonra, pedig már a 2015-ös idény is véget ért. Elméletileg az osztrákok közel kerültek a Renault-val való hosszabbításhoz, de sok ideig a Mercedes avagy a Ferrari erőforrásaira fájt a foguk, hiszen pont azért kutattak új partner után, mert nem voltak megelégedve a Renault teljesítményével. A német és az olasz gyártó azonban visszautasította őket, ezért nemrég a Honda neve is felmerült, mint potenciális beszállító, de a japánok jelenlegi egyetlen partnere, a McLaren megvétózta a Honda más istállókkal való tárgyalását. A wokingiak csapatfőnöke, Ron Dennis elmagyarázta, miért:

"Megvitattuk a Hondával a lehetőségeinket, főként azt, hogy ha egy másik csapatnak is szállítanának erőforrásokat, gyorsulhatna-e a fejlődési folyamatunk. Végezetül arra a következtetésre jutottunk, hogy a Honda a jelenlegi költségvetésből nem tudna kétszer ennyi alkatrészt és hajtóegységet gyártani, mint most, ráadásul ha nagyobb a gyártásigény, a feszültség is nő, és állandóan sürget a határidő, ezért gazdasági szempontból sem a Hondának, sem pedig nekünk nem lenne hasznos egy másik csapat ellátása Honda motorokkal."

A Nemzetközi Automobil Szövetség azonban tervbe vette egy új szabály bevezetését (épp a Red Bull ügyére megoldást keresve), mely minden gyártót arra kötelezne, hogy egy bizonyos minimum számú csapatot kötelesek ellátni erőforrásokkal. Dennis elmondta, ha az FIA valóban bevezeti majd ezen szabályt, akkor nyilván más lesz a helyzet, mert akkor minden gyártónak ugyanazon feltételek mellett kell majd dolgoznia, de egyelőre egyedüli partnerként akarják folytatni munkájukat a Hondával.

Fotó: F1Fanatic

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr608125658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása