F1 - AZ FIA TISZTÁZTA A FERRARI ÉS A HAAS KAPCSOLATÁT!

f1-abu-dhabi-gp-2015-kimi-raikkonen-ferrari-sf15-t.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a Mercedes kérésére felülvizsgálta a Ferrari és a Haas közötti partnerséget, a szövetség döntése alapján egyik fél sem kap büntetést, és tisztázta, hogy a továbbiakban a csapatok nem dolgozhatnak együtt, ami az aerodinamikai teszteket illeti.

A tegnapi nap folyamán a Mercedes küldött egy 33 oldalas levelet majd' 50 kérdéssel a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA-nak), melyben azt kérte, hogy tisztázzák a Ferrari és a jövőre debütáló Haas F1 Team kapcsolatát, valamint a szélcsatornás és CFD-tesztekre vonatkozó korlátozásokat. Az FIA válasza egy nyolcoldalas dokumentumban érkezett meg.

Az FIA által kiadott válaszlevélből egyértelműen kiderült, hogy a jövőben mindenképpen gátat akarnak szabni a hasonló együttműködéseknek, és ezeket nagyon szigorúan ellenőrizni is fogják.

Azonban, ami a legfontosabb, hogy sem a Ferrari, sem a Haas Racinget nem fogja büntetni a szövetség, miután nem követtek el semmi szabályokba ütköző dolgot.

A Mercedesnek nem titkos hátsó szándéka az volt, hogy fény derüljön arra, hogy esetleg a jövőben nekik is lehetett volna-e egy olyasmi együttműködés, mint amit a Ferrari alakított ki Gene Haas gárdájával.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr338125162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása