F1 - ROSBERG-POLE, PEREZ-SHOW, FERRARI-BAKI AZ IDEI UTOLSÓ IDŐMÉRŐN!

f1-abu-dhabi-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-w06_2.jpg

Nico Rosberg a Mercedesszel sorozatban hatodjára tudott időmérő edzést nyerni, majd' négy tizeddel megverve angol csapattársát, Lewis Hamiltont. Sebastian Vettel egy eltaktikázásból eredő korai búcsúja után Kimi Raikkonené lett a harmadik hely a Ferrari színeiben, míg Perez egy negyedik rajthely megszerzésével sziporkázott a Yas Marinán.

A Q1 igencsak érdekesre sikeredett, már csak amiatt is, mivel a 2. és a 3. szabadedzéshez képest fordult a kocka a Mercedes házi csatáján belül, és Hamiltoné lett az első szakasz, 138 ezreddel Nico Rosberg előtt. Aki igazán nagy meglepetést okozott pozitív értelemben, az Jenson Button, aki az utolsó utáni pillanatban jutott tovább a Q2-be a 9. helyen a McLaren-Hondának. Spanyol csapattársa, Fernando Alonso is esélyes volt valami hasonló bravúrra, ám egy bal hátsó defekt gátat szabott ennek, így a kétszeres világbajnok a 17. helyen esett ki. Azonban a kvalifikáció a legkellemetlenebb módon Sebastian Vettel esetében ért véget, ugyanis a Ferrarinál abban a hitben voltak, hogy a német lágy gumikon futott ideje elegendő lehet a Q2-höz, ám amikor látták a bokszban, hogy ez mégsem lesz elég, Vettelt gyorsan kiküldték a bokszból a piros oldalfalú, gyorsabb Pirelli-keveréken, ám a szingapúri pole pozíciós nem ért volna körbe, így kanyarok után elvette a gázról a lábát, ez pedig a 16. helyen való kiesését jelentette.

A Q2-ben is Hamiltonnak állt a zászló a Mercedesen belül, ráadásul még nőtt is az előnye Nico Rosberggel szemben, 221 ezredre. A harmadik hely pedig Perezé lett, miután a Force Indiával az utolsó utáni pillanatban robbantott. Kellemetlen meglepetésként könyvelhetjük el a toro rossós Max Verstappen kiesését, a holland pilóta mindössze 41 ezreddel bukta el a továbbjutást, méghozzá saját csapattársával, Carlos Sainz Jr.-ral szemben, ezzel pedig a Toro Rossón belüli időmérős párharcot a kétszeres WRC-bajnok fia nyerte meg 2015-ben. Jenson Button a második szakaszban is meglepően eredményes volt, a 12. helyen fejezte be a kvalifikációt a McLaren-Hondával. Romain Grosjean utolsó lotusos időmérő edzése tragikus véget ért, ugyanis egy körre játszott a francia, ám abban a körben megállt az autója, így csak 15. lett.

A kvalifikáció utolsó szakaszában, a Q3-ban azonban Rosberg ismét kézbe vette az irányítást, és első ízben 1-1,5 tizeddel volt gyorsabb Hamiltonnal, majd az angol az utolsó másodpercekben átvette a vezetést alig több, mint 1 tizeddel, azonban ekkor még hátravolt Rosberg utolsó köre, amely végül majdnem négy tizeddel volt gyorsabb Hamilton idejénél. Rosberg pedig a tavalyi pole-idejét is megdöntötte a minap futott 1:40.237-es körével, ezzel pedig pályafutása során 22. alkalommal, míg zsinórban hatodjára lett meg az első rajtkocka a német pilótának. Sokáig Sergio Perez volt az esélyesebb a harmadik a Force Indiával, ám a döntő pillanatban végül a ferraris Kimi Raikkonen gyorsabbnak bizonyult, azonban a mexikói sem elégedetlenkedett a negyedik hellyel, mellyel óriási bravúrt hajtott végre a Yas Marina-i éjszakában. Egészen jól ment a Red Bull és Daniel Ricciardo, az ausztrál holnap a harmadik sorból indulhat, egyetemben a williamses Valtteri Bottas. Az elmúlt évek egyik nagy tehetségének kikiáltott Hülkenberg ezúttal csúnyán kikapott csapattársától Pereztől, és csak a 7. legjobb időt tudta megfutni. A Williams FW37-es Massa alatt sem volt olyannyira jó, a brazil csak a 8. lett. A kilencedik helyen Daniil Kvyat zárt a másik Red Bull-lal, megelőzve a Toro Rosso színeiben versenyző Carlos Sainz Jr.-t.

cu56zxkvaaeqpqh.jpg

A holnapi nap pedig véget ér a Forma-1 2015-ös szezonja az 55 körös Abu Dhabi Nagydíjjal, amely közép-európai idő szerint 14:00-kor fog elrajtolni. A futamról a Braking News F1 csapat élőben fog tudósítani, szöveges formában.

Az időmérő edzés végeredménye:

cu53mwnuyaaq-ww.jpg

Fotó: motorsport.com, F1 / Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr338122560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása