F1 - DENNIS ELMONDTA, HOGY ALONSO KIHAGYHATJA 2016-OT! A SPANYOL AZONBAN MARADNI FOG!

f1-abu-dhabi-gp-2015-fernando-alonso-mclaren.jpg

Érdekes felvetés terjedt el az Abu Dhabi-ban, mégpedig Ron Dennis által, aki azt mondta, hogy Fernando Alonso ki is hagyhatja a 2016-os szezont, amennyiben a McLaren-Honda jövő évi gépe nem váltja be a hozzá fűzött reményeket a javulást illetően. A spanyol tagadta azt, hogy kihagyná a jövő évet, sőt, egyértelműen elmondta, hogy ott lesz a rajtrácson.

Noha a McLaren-Honda teljesítménye okán pályafutása mélypontján van Fernando Alonso, azonban a kétszeres világbajnok mindennek ellenére idén számos alkalommal elmondta a médiában, hogy kitart a csapat mellett, és reménykedik abban, hogy 2016-ra sokat fog fejlődni a gárda.

A spanyol, aki utoljára 2006-ban nyert világbajnoki címet, minden bizonnyal már nem töltené el még egy szezon a mezőny végén kullogva, épp emiatt merült fel a csapat elnökében, Ron Dennisben, hogy amennyiben mégsem javulni annyit az autó jövőre, mint amennyit elvárnak tőle, akkor egy évet ki is hagyhat.

Azonban Dennisnek meggyőződése, hogy jövőre meg fog történni az előrelépés, tehát nem hinné, hogy Alonso ki fogja hagyni az évet. Dennis végül arra is kitért, hogy tudja, hogy jövőre a motorhome-ja a Manoré mellett lesz, miután az idei szezont az utolsó előtti helyen fogja zárni a McLaren, azonban ez nem fog módosítani a kitűzött célokon.

f1-abu-dhabi-gp-2015-fernando-alonso-mclaren-mp4-30.jpg

Az időmérő végeztével a Sky Sports F1 megkérdezte a spanyol versenyzőt a főnökétől elhangzottakról. Alonso szürreálisnak minősítette a Dennis által felvetett lehetőséget, miszerint kihagyhat egy évet. Nem győzte mondani a sajtónak, hogy ott lesz a rajtrácson jövőre. Alonso hozzáfűzte, hogy a riportereknek inkább az elnököt kéne megkérdezniük, hogy mit értett korábban tett kijelentése alatt.

Felvetették a spanyolnak azt, hogy lehetséges, hogy Dennis azért mondta azt, amit mondott, hogy jobb teljesítményre sarkallja Alonsót, ahogy tette azt régebben csapattársával, Buttonnal. A kétszeres világbajnok erre azt felelte, hogy inkább a Hondát kéne nyomás alá helyezni, hogy ezen a télen jobban teljesítsenek.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr398122838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása