FORMULA E - JÖVŐRE MÁR PILÓTÁK NÉLKÜLI BETÉTFUTAMOK IS LESZNEK

formula-e-roborace-announcement-2015-roborace-announcement-with-kinetic-and-formula-e.jpg

Forradalmi technológia érkezik az autóversenyzés világába az úgynevezett Roborace formájában. 

A Formula E nevű elektromos autósport széria tavaly szeptemberben indult útjának, azóta pedig hatalmas népszerűségnek örvend a világ minden táján, nem csak a fantasztikus technológiai megoldások, de az elképesztően izgalmas versenyek miatt is. A sorozat vezetői az első szezonban a Formula E School Series testvérsorozattal próbálták színesíteni a hétvégéket, ám a miniatűr autók tempója nagyon alacsony volt, így a nézők igazi versenyzést nem igen láthattak. A School Series a sorozat második szezonjára megszűnt, helyét pedig a harmadik szezonban, azaz előreláthatólag 2016 őszén debütáló Roborace veszi át, melynek lényege, hogy "robotpilótás" üzemmódban versenyeznek egymással versenygépek, pilóták nélkül. 

A Roborace lesz az első olyan autóverseny-műfaj, amelyben nem lesznek pilóták, az autókat tehát egymás ellen versenyeztetik. A gépeket a Formula E mérnökei a Kinetik nevezetű céggel fejleszti majd közösen, céljuk pedig a mesterséges intelligencia népszerűsítése. A futamok lebonyolítási rendszere nagyon hasonlít majd az "anyasorozatéhoz", a táv ugyanis 1 órás lesz, és 10 csapat két-két autója küzd majd meg az ePrix versenypályákon. Az említett tíz csapatból egyébként egynek az autóit közösségi finanszírozásból építik majd meg. 

A Kinetik alapítója, Denis Svedrlov már alig várja a forradalmi technológia debütálását, szerinte ugyanis ezzel az egész világnak megmutathatják, hogy a robottechnológia és a mesterséges intelligencia együtt tud velünk élni a jelenleg folytatott valódi életünkben.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158120980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása