F1 - HILL: A MERCEDES NYÍRTA KI A BRAZIL NAGYDÍJAT

f1-belgian-gp-2015-damon-hill-sky-sports-presenter.jpg

1996 Forma-1-es világbajnoka és a Sky Sports F1 szakértője, Damon Hill szerint a Mercedes tehet arról, hogy unalomba torkollott a Brazil Nagydíj.

Lewis Hamilton mondta el a pódiumceremónia közben adott interjújában, hogy az interlagosi pályán nem lehet előzni, ez az oka annak, hogy nem tudott csatába elegyedni Nico Rosberggel. Azért ezt az egyébként kritikán aluli módon unalmasra sikeredő Brazil Nagydíjról egy kicsit merész volt kijelentenie a háromszoros világbajnoknak, ugyanis a Toro Rosso fiatal sztárja, Max Verstappen újra bemutatott egy-két szép manővert. A hét elején még a Pagani Zondáját is összetörő Hamilton hozzátette, hogy szívesen állt volna át egy, a csapattársáétól eltérő stratégiára, azonban ezt a Mercedes nem engedélyezte neki.

Damon Hill szerint pedig ez óriási hiba volt a Mercedes részéről. Az 1996-os szezon világbajnoka elmondta a Sky Sports F1 adásában, hogy abszolút egyetértett Hamiltonnal, elmondta, hogy nyilvánvaló, hogyha két azonos feltételekkel rendelkező pilóta azonos taktikát követ, akkor az a helyzet alakul, amit ma is láthattunk. Hill szerint a Mercedes az azonos stratégiához való ragaszkodással kinyírta az interlagosi futamot.

f1-brazilian-gp-2015-nico-rosberg-mercedes-amg-f1-team-and-lewis-hamilton-mercedes-amg-f1.jpg

Reagált a brit hozzászólására a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. Az osztrák úgy gondolja, hogy az belviszályokat szült volna csapaton belül, ha a két pilótát különböző stratégiákon futtatják.

Hill pedig rákontrázva a csapatvezetőre azt mondta, hogy ez a probléma a Száguldó Cirkusz velejárója. A csapatok mindenki iránt felelősséggel tartoznak, ahogyan a fizető nézőkért is, akiknek az egykori Forma-1-es pilóta szerint minden joguk meg lenne arra, hogy visszakérjék a pénzt ezen helyzetben, épp emiatt gondolja azt, hogy egy csapaton belül versenyző két pilótának engedni kéne a szabad versenyzést, valamint szabad kezet adni a stratégiában.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr988081394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása