F1 - ROSBERGÉ A MÁSODIK EDZÉS, ALONSO AUTÓJA KIGYULLADT!

nico_rosberg_f1_grand_prix_brazil_practice_har0i8pggrcl.jpg

Nico Rosberg zárta az élen a második szabadedzést Brazíliában a Mercedesszel, csapattársa Lewis Hamilton és a ferraris Sebastian Vettel előtt! Fernando Alonso McLarenje ismét megadta magát!

Közép-európai idő szerint 17:00-kor gyulladt ki a zöld lámpa a depó kijáratánál, amely a második 90 perces gyakorlás kezdetét jelentette Interlagosban. A tréning borús időben került lebonyolításra, akárcsak az első tréning második fele.

kicsuszas.jpg

Ezúttal már eseménydúsabb gyakorlásnak lehettünk szemtanúi, a pilóták számára a legnagyobb kihívást a csúszós pálya jelentette, melynek következtében ismételten számos elfékezést, valamint kicsúszást láthattunk. A leglátványosabb megforgásokat Max Verstappen és Valtteri Bottas produkálták, egymástól függetlenül. [A Williams finnjének piruettjét az éppen arra járó (szerencsés) madarak egészen közelről kísérhették figyelemmel. :-) ]

alonso.jpg

Azonban igazán forró pillanatokat csak Fernando Alonso élt át, kinek McLaren-Hondájában fél óra elteltével ütött be a krach. A spanyol MP4-30-asának hátuljából lángnyelvek csaptak fel, így számára idejekorán ért véget a szabadedzés.

ctts5hfwiaabsrd.jpg

Amikor pedig már csak 15 perc volt hátra, Nico Rosberg szaladt le a pályáról a 12-es kanyarban egy elfékezést követően. A német pilóta majdnem végig uralta az edzést, mindannak ellenére, hogy beállításbéli problémákra panaszkodott. [Egyébként a pálya ezen szakaszán zajlott le 2012-ben Kimi Raikkonen mókás jelenete, amikor a Lotusszal még a pálya mellett található kaput is lecsekkolta.] A Mercedes orrkúpján már nem volt jelen a "dudor" a második szabadedzésen.

Az utolsó fél órában pedig már nemigen változott a végeredmény, a versenyszimulációk lebonyolítása miatt. Az erősorrendnek megfelelően az első négy pozíciót a Mercedes és a Ferrari pilótái bérelték ki. Az élen Nico Rosberg zárt, kinek 1:12.385-ös idejénél csapattársa, Lewis Hamilton majd' fél másodperccel volt lassabb; az első edzésen is hasonló volt a differenciál a két Ezüst Nyíl között, igaz, akkor Hamilton javára. A két Ferrari pedig 0,9-1,1 másodperccel volt leszakadva a világbajnoki pontverseny második helyén álló Rosbergtől, a vörös paripák Vettel - Raikkonen sorrendben zártak. A Red Bull ausztrálja, Ricciardo tette teljessé a legjobb ötöt, míg csapattársa, Kvyat csak kilencedikként zárt az edzést. A bikák közé beférkőzött a williamses Bottas, a lotusos Grosjean és a force indiás Hülkenberg. A legjobb tízet a hazai nagydíjhétvégéjén részt vevő Massa zárta a Williamsszel, honfitársa, Nasr a 13. leggyorsabbnak bizonyult a Sauber Ferrarival.

A versenyhétvége programja a harmadik szabadedzéssel fog folytatódni, amely szombaton 15:00-tól kerül megrendezésre közép-európai idő szerint.

A második szabadedzés végeredménye:

cttxabjwsaant7v.jpg

Fotó: Zimbio.com, Twitter

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr588076426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása