F1, WEC - HIVATALOS: VISSZAVONUL A VERSENYZÉSTŐL ALEXANDER WURZ

f1-chinese-gp-2007-alexander-wurz-williams-f1-team.jpg

Kedd délelőtt Alexander Wurz, egykori Forma-1-es és jelenlegi WEC-versenyző bejelentette, hogy végleg visszavonul a versenyzéstől.

A 41 esztendős osztrák 1997 és 2000 között, valamint 2005-ben és 2007-ben versenyzett a Forma-1-ben a Benettonnál, a McLarennél és a Williamsnél. A 6 szezon alatt 69 nagydíjrészvételt gyűjtött össze, valamint 3 pódiumos helyezést és 45 pontot. Először az 1997-es Kanadai Nagydíjon állt rajthoz Forma-1-es megmérettetésen, míg utolsó királykategóriás indulása 2007-ben volt, Kínában.

A hosszútávú versenyzésben is letette a névjegyét Wurz, 1996-ban és 2009-ben győzni tudott a Le Mans-i 24 órás futamon, egy TWR Porsche WSC-95, valamint egy Peugeot 908 HDi FAP volánja mögött. Majd 2012 és 2015 óta között az Endurance Világbajnokságban versenyzett. a Toyota LMP1-es csapatának pilótájaként, legjobb évét első szezonjában produkált, amikor is három alkalommal tudott győzni, utána az osztrák már csak két alkalommal állhatott a dobogó legtetején.

Wurz már korábban is érezte, hogy lassacskán itt a visszavonulás ideje, végül most került sor arra, hogy szögre akassza sisakját és tűzálló overálját. Az osztrák azonban nem fog eltűnni a köztudatban, a jövőben is azon fog ügyködni, hogy segítsen a közúti közlekedés biztonságosságának fejlesztésében, valamint versenypályák tervezésében. 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr918068278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása