F1 - MEGVAN A RED BULL MEGMENTŐJE?

screen-shot-2015-04-13-at-16_27_01-e1428938875656.png

Úgy tűnik, a Red Bull-nak már van megoldása a következő évre motorpartner ügyben.

Továbbra sem tudni, milyen motorokkal versenyezhet majd a Red Bull Forma-1-es csapata jövőre. A jelenlegi helyzet szerint a legnagyobb esély arra van, hogy a Renault-val maradnak a bikások, de még ez sem biztos, mert ahogy azt az osztrák márka tulajdonosa, Dietrich Mateschitz is elmondta, egyelőre nem igazán tudják elképzelni, hogy együtt folytatják a franciákkal. Ha viszont mégis így történne, szinte biztos, hogy név nélküli motorokat kapnának csak a Renault-tól, azokat viszont a hírek szerint akár tovább is fejleszthetik, és annak alapjaira kialakíthatják gyakorlatilag saját erőforrásukat. Aki pedig ebben segítene nekik, már nem keveset tett le az asztalra motorgyártás szempontjából.

Az Ilmor nevű cég már a tavalyi szezonban is valamiféle kapcsolatba került a Renault-val, de sosem derült ki, mennyire volt az a kapcsolat szoros. Most azonban úgy tűnik, hogy a híres szakember, Mario Illien által vezetett cég 2016-ban a Renault "névtelen" erőforrásainak továbbfejlesztésében segíthet a Red Bullnak. Az Ilmor jelenleg is V6-os ikerturbókat gyárt az IndyCar-ban a Chevrolet-nek, ezért a turbókkal való munka számukra nem ismeretlen, ezért jó menekülő utat jelentenének az energiaitalosok száméra abban az esetben, ha nem sikerül megegyezniük egyik nagyobb gyártóval sem az elkövetkezendő hetekben. Viszont Illien cégének köztudottan komolyabb tevei is vannak a száguldó cirkuszban. Például azt sem rejtik véka alá, hogy mindenképp vetnek majd egy pillantást az FIA állítólagos tenderére, amelyet a kliensmotorok bevezetésére írtak ki. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr538056492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása