F1 - BRAZÍLIÁBAN VÉGRE BEVETI ÚJ MOTORJÁT A RENAULT

f1-mexican-gp-2015-daniil-kvyat-red-bull-racing-rb11.jpg

Austinban a sok eső miatt nem kaptak volna realisztikus képet az új erőforrásról, Mexikóban pedig a magaslati lebegő kavart be - Brazíliában viszont már semmi állhat útjába az új Renault motor bevetésének. 

Habár a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz úgy véli, egylete és a Renault szinte biztosan külön utakat járnak majd 2016-tól, a francia gyártó bejelentette, az év utolsó előtti futamán, a Brazil nagydíjon beveti legújabb erőforrását, amelyet a Red Bull minimum egy pilótája pályára is fog vinni. A javításhoz 11 fejlesztőzsetont használtak fel. 

A Renault nagyjából két tizedmásodperces gyorsulást vár az új hajtóegységtől, melynek turbójához, hengerfejéhez és a szoftveréhez is hozzányúltak. Az egyébként még nem dőlt el, hogy mindkét Red Bull pilóta használni fogja-e az új motort, hiszen a Red Bullt károsan érné a rajtbüntetés (Kvyat-nak ez már a nyolcadik, Ricciardo-nak a hetedik belső égésű V6-osa lenne a szezonban, de négy után már büntetés jár), az viszont már biztos, hogy a franciák másik partnere, a Toro Rosso biztosan nem próbálja ki azt, méghozzá azért, mert az új erőforrásnak teljesen más hűtési igényei vannak, mint a réginek, és a faenzai istálló főként az alacsonyabb költségvetés miatt nem feltétlenül tudná másfél hét alatt átépíteni autóját. 

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr718053956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása