WTCC - LOPEZ KÉTSZERES VILÁGBAJNOK LETT AZ ELSŐ FUTAMON, MICHELISZ KIESETT!

wtcc-buriram-2015-jose-maria-lopez-citroen-c-elysee-wtcc-citroen-world-touring-car-team_1.jpg

A Citroen argentin sztárja, José Mária Lopez az első thai futamon aratott győzelmével bebiztosította második világbajnoki címét! Majdnem a fél mezőny kiesett, köztük Michelisz Norberttel, aki egy tömegbalesetbe belekeveredett, ami miatt az összetettben visszaesett hatodiknak.

A 14 körös thaiföldi első futamon öt Citroen indult az élről. A piros lámpák elalvását követően "Pechito" Lopez simán eljött az első helyen, mögé besorolt Loeb, akik mögött egy picit koccant Ma és Muller, így mellettük az egyes kanyarban elment Mehdi Bennani a privát autóval. Hátrébb történt egy nagyobb baleset: Tom Coronel a Chevrolet-vel ütközött két ladással is, Nicky Catsburggal és Nicolas Lapierre-rel, így pár méter után előkerült a sárga zászló. Pár kanyarral később történt egy nagyobb tömegbukás a TOP 10 második felében: Chilton, Monteiro, Muller, Valente és Michelisz keveredtek bele, közülük pedig csak Monteiro maradt "életben".

A hat romhalmaz miatt azonnal beküldték a Safety Car-t, amely csak a negyedik kör végén fáradt ki a mezőny elől. Lopez és Loeb megtartották az 1-2. helyet, miközben Ma megelőzte Bennanit, és feljött a harmadik helyre. Nem sokkal később pontszerző helyről búcsúzott John Filippi, aki a Campos Chevrolet-vel összeakadt egyik versenyzőtársával egy merész előzési kísérlet következményeként, ami miatt kitört a bal első kereke. Még Chilton esett ki a futam felénél nagyjából, miután a rajt utáni balesetben az ő autója is sérült.

cst9otjwcaa0oxv.jpg

Végül a Citroen négyes győzelmet aratott, José Mária Lopez vezetésével, aki így 2014 után 2015-ben is megnyerte az egyéni világbajnokságot. Sebastien Loeb a második helyen ért célba, a dobogó legalsó fokára pedig Ma Qing Hua állhatott fel. A Yokohama kiírás legjobbja ezúttal a citroenes Mehdi Bennani lett, aki negyedikként látta meg a kockás zászlót. Majd az 5-6-7. helyen a két gyári hondás, Tarquini és Monteiro, valamint az őket szétválasztó ladás Rob Huff futott be. A mezőny divatdiktátoraként emlegetett Stefano D'Aste azok után lett a nyolcadik, hogy az időmérőn turbócsere miatt nem tud kimenni a pályára. A Craft-Bamboo és Grégoire Demoustier a kilencedik helyen végeztek, megelőzve az utolsó célba érőt, a Campos egyetlen versenyben maradt autójával élete első futamán pontot szerző thaiföldi pilótát, Tin Sritrai-t.

A második futam magyar idő szerint fél 12 tájékán fog elrajtolni.

Az első futam végeredménye:

12196139_704375952995934_189910952904874477_n.png

Fotó: motorsport.com, WTCC Media

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr808040822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása