F1 - ÉRTÉKES LEHET A LOTUS 2016-OS TESZTPILÓTAI ÁLLÁSA

f1-mexican-gp-2015-jolyon-palmer-lotus-f1-e23-test-and-reserve-driver.jpg

Könnyen lehet, hogy aki jövőre betölti a Jolyon Palmer által hátrahagyott szerepkört az arany-feketéknél, az 2017-ben már állandó versenyzőként szerepelhet az istállónál. 

Hogy jön-e a Renault, vagy sem, még nem tudni, de bárhogy is legyen, az enstone-i székhelyű csapat harmadik pilótai szerepköre biztató állás lehet jövőre. Hogy menyire, az legfőképp a Renault érkezésén múlik. A Lotus csapata mostanában igen ínséges időket él meg, így két kezüket összetennék, ha végre aláírhatnák a végleges vásárlói szerződést a francia gyárral, de ez egyelőre még várat magára, az alakulat jövő évi pilótafelállása azonban már megszületett: az eddig is érvényes szerződéssel rendelkező Pastor Maldonado mellé a csapat idei tartalékja, a 2013-as GP2 bajnok Jolyon Palmer ülhet majd be. 

A 2016-os tesztpilótai álláskör ugyanakkor a 2017-es szezonra könnyűszerrel versenyzői ülést is biztosítana az adott versenyzőnek. Ugyanis ha a szándéknyilatkozat alapján megérkezik a Renault, akkor feltehetőleg a jelentős összegű gyári támogatás mellett nem sokáig akarják majd megtartani az egyébként főleg tehetős anyagi háttereik miatt lehetőséget kapó Maldonando - Palmer párost, így a 2016-os szezon alatt a csapatba "beépített" tesztversenyző ideális választás lenne az azt követő évre teljes versenyzőnek. Nyilván ha a Renault érkezik, a nemzetiség sem lesz elhanyagolható tényező, mivel a francia gyár valószínűleg hazai pilótát ültetne legszívesebben minimum egy versenyautójába. Mivel a jövő évi felállás tehát már be van jelentve, csak a tartalékpilóta kiléte kérdéses. A hírek szerint a Renault érkezésének esetében Jean-Éric Vergne és Esteban Ocon lenne a legesélyesebb a pozíció betöltésére, ha viszont nem érkeznek, és a Lotus valahogy túléli a holtszezont önálló konstruktőrként, akkor a McLarentől nemrég kirúgott Kevin Magnussen neve is felvetődhet.

Fotó: motorsport.com

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr188037998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása