F1 - AZ FIA ÚJFAJTA KERÉKVETŐVEL CSÖKKENTENÉ A PÁLYAELHAGYÁSOK SZÁMÁT

f1-united-states-gp-2015-carlos-sainz-jr-scuderia-toro-rosso-str10-and-fernando-alonso-mcl.jpg

Az elmúlt években a pályaelhagyások visszaszorítása rendre napirendi ponton van a Nemzetközi Automobil Szövetségnél. Úgy néz ki, hogy a kanyarkijáratok kiszélesítésére egy újfajta kerékvető jelenti a megoldást.

A Forma-1-ben az elmúlt időszakban a pályaelhagyások is megoldandó gondok közé tartozott, illetve annak enyhe szankcionálása. Ennek megakadályozására egy forradalmi újítás jelenthet a megoldást, amely egy olyan kerékvetőben rejlik, melyet Aragóniában már teszteltek, és most a barcelonai 9-es kanyarban is bevetésre kerül.

Ez az elem a megszokottnál kétszer olyan széles, és folyamatosan süllyed az aszfalt szintjéhez viszonyítva. Az eredeti kerékvető pereme 2,5 centiméterrel, míg a másiké 5 centiméterrel mélyebb az aszfaltszintnél, amely a pályaelhagyás esetén azt eredményezné, hogy a pilóta alól egyszer csak "elfogyna a talaj".

Charlie Whiting pedig pozitívan nyilatkozott erről az újfajta elemről, érzése szerint ez hatásos lesz, legalábbis a terv szerint.

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr788029854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása