MOTOGP - PEDROSA NYERT SEPANGBAN, ROSSIT VIZSGÁLJÁK MARQUEZ KILÖKÉSÉÉRT!

csjz3l-woaaptc5.jpg

A Repsol Honda spanyolja, Dani Pedrosa Sepangban idei második győzelmét aratta, azonban most mindenki a Yamaha olasz pilótájának, Valentino Rossinak az incidenséről beszél, ugyanis a "Doktor" kilökte a pályáról Marc Marquezt, vizsgálják a 10. világbajnoki címéért küzdő olaszt!

Mint ismeretes, a Maláj Nagydíjon az első sorból Dani Pedrosa, Marc Marquez és Valentino Rossi indulhattak, Jorge Lorenzo pedig csak a 4. helyről várhatta a piros lámpák elalvását.

A vasárnapi 20 körös futam brutális hőségben lett megrendezve. A levegő hőmérséklete majdnem 37 fokos volt, míg az aszfalté is nagyon közel járt a 47-hez. A páratartalom is rendkívül magas volt, de az eső nem fenyegette a mezőnyt.

A rajtnál az első sor remekül kapta el a rajtot, a TOP 3-ban megmaradt a Pedrosa - Marquez - Rossi sorrend, azonban Lorenzo nem indult annyira jól, és bejött a yamahás spanyol elé a két ducatis, ennek következtében visszaesett a hatodik helyre a bajnoki tabella második helyezettje.

Azonban Lorenzo sem volt rest, rögtön, már az első körben visszavette a negyedik pozíciót a Ducatiktól, és a második kör elején megtámadta, majd meg is előzte olasz csapattársát, Valentino Rossit! A két Yamaha majdnem összeért.

Mindeközben az ausztrál futam egyik hőse, Andrea Iannone személyében meglett a verseny első kiesője, aki technikai gondok miatt parkolta félre a motorját.

Az élmezőnyben a harmadik körben Marc Marquez hibája kavarta fel az állóvizet, mivel elment mellette yamahás honfitársa, Jorge Lorenzo, aki így már a második pozícióban haladt. Majd Rossi kezdte el gyilkolni Marc Marquezt a következő körökben, oda-vissza előzgette egymást a két versenyző, azonban a kettejük közti sportszerű, fair csata egészen a 6. körig tartott, amikor is Rossinál finoman szólva elszakadt a cérna és a pálya harmadik szektorának az elején, a hosszú egyenes előtt beszúrt Marqueznek, majd kilökte Marc Marquezt! 

A versenyirányítás szinte azonnal elkezdte vizsgálni ezt az affért, és majdnem biztos, hogy ezért a yamahás olaszt megfogják büntetni! A spanyol címvédő az incidens után ugyan még vissza tudott ülni a motorjára, azonban a bokszba hajtott vele, és kiállt a versenyből.

Az utolsó körökben már nem történt akció, Dani Pedrosa könnyedén, 3,6 másodperces előny birtokában nyerte meg a Maláj Nagydíjat Jorge Lorenzo és Valentino Rossi előtt, de a dobogósok névsora még nem hivatalos. Két meglepetésember következett a 4-5. helyen Bradley Smith és Cal Crutchlow személyében, valamint Danilo Petrucci is elégedett lehet 6. pozíciójával. Az olasz a két suzukis, A. Espargaro és Vinales követte, megelőzve a 9. helyezett P. Espargarót, valamint a TOP 10-et záró, a Gresini Apriliával szépen teljesítő Stefan Bradl-t.

A Maláj Nagydíj végeredménye:

Poz. Versenyző Csapat Motor Hátrány
1. Daniel Pedrosa Honda Honda 40:37.691
2. Jorge Lorenzo Yamaha Yamaha + 3.612 mp.
3. Valentino Rossi Yamaha Yamaha + 13.724 mp.
4. Bradley Smith Tech 3 Yamaha + 23.995 mp.
5. Cal Crutchlow LCR Honda + 28.721 mp.
6. Danilo Petrucci Pramac Racing Ducati + 36.372 mp.
7. Aleix Espargaro Suzuki Suzuki + 39.290 mp.
8. Maverick Vinales Suzuki Suzuki + 39.436 mp.
9. Pol Espargaro Tech 3 Yamaha + 42.462 mp.
10. Stefan Bradl Aprilia Gresini Aprilia + 44.601 mp.
11. Scott Redding Marc VDS Honda + 47.690 mp.
12. Yonny Hernandez Pramac Racing Ducati + 52.112 mp.
13. Hector Barbera Avintia Racing Ducati + 52.360 mp.
14. Toni Elias Forward Racing Yamaha Forward + 53.619 mp.
15. Alvaro Bautista Aprilia Gresini Aprilia + 53.631 mp.
16. Nicky Hayden Aspar Honda + 61.431 mp.
17. Jack Miller LCR Honda + 62.828 mp.
18. Mike Di Meglio Avintia Racing Ducati + 65.075 mp.
19. Eugene Laverty Aspar Honda + 69.877 mp.
20. Anthony West AB Motoracing Honda + 84.749 mp.
- Andrea Dovizioso Ducati Ducati Kiesett
- Marc Marquez Honda Honda Kiesett
- Loris Baz Forward Racing Yamaha Forward Kiesett
- Andrea Iannone Ducati Ducati Kiesett
- Damian Cudlin IodaRacing Project ART/Aprilia Kiesett


Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr818019499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása