FORMULA E - BUEMI NYERTE AZ ELSŐ EDZÉST, PIQUET JR. A BOKSZBAN TÖRTE ÖSSZE AUTÓJÁT

formula-e-beijing-eprix-2015-sebastien-buemi-renault-e-dams.jpg

Sebastian Buemié volt az első szabadedzés, az e.dams pedig a pénteki rendkívüli szabadedzés hasonlóan kettős győzelmet aratott, igaz, jóval barátságosabb fölénnyel. Mindeközben a címvédő Nelson Piquet Jr. számára eléggé rosszul kezdődött a második szezon, amellett, hogy a tempóval is szenved a brazil, a bokszutcában még össze is törte a gépet.

A 45 perces első szabadedzésen a pilóták javának leginkább csak a pálya volt ismert, mert sokan az új technológiát illetően még a sötétben tapogatóztak. Azonban úgy tűnik, hogy az e.dams nagyon ráérzett a második szezonra, a félig-meddig balszerencsés első után, ugyanis a pénteki rendkívüli teszthez hasonlóan a kék-sárgák ismételten kettős sikert arattak, ám ezúttal Buemi zárt az élen Prost előtt. Azonban kevésbé brutálisabb, de még mindig eléggé nagy különbségek nem mérvadóak, mivel csak a mezőny elenyésző része használta a kvalifikációs, 200 kW-os teljesítményt. Az e.dams-okat a két Dragon-autó követte.

Watch Nelson Piquet Jr crash in the pitlane during the opening practice session #BeijingePrix

Szerző: FIA Formula E, 2015. október 23.

Nelson Piquet Jr. számára pedig szörnyen kezdődött a második szezon, a varázslatos első után. A brazil címvédő leginkább a fékerő-eloszlással küszködött az új festésű NEXTEV TCR-autóban, ezen probléma több megpördülést eredményezett nála, végül a tréningje fura módon a bokszutca bejáratánál ért véget, ahol lebontotta autójának az elejét. Az edzés folyamán pedig még a piros zászló is előkerült, köszönhetően annak, hogy a DS Virgin Racing frissen igazolt pilótája, Jean-Éric Vergne megállt a pályán.

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1_formulae.png 

Fotó: motorsport.com

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr548016239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása